U bent hier

Deelfietsen

Sinds februari hebben Veurne, Koksijde en De Panne een nieuw deelfietsensysteem. De groene deelfietsen maakten plaats voor de oranje deelfietsen van Donkey Republic. In totaal worden 105 deelfietsen ingezet op 27 ophaallocaties waaronder de treinstations, randparkings, sportcentra en marktplaatsen. Kortom, je vindt de oranje deelfietsen op locaties waar veel mensen samenkomen. Grootste voordeel? Je ontleent een fiets op de ene ophaallocatie en je zet hem terug op een andere. 

Wat kost een rit?

De nieuwe deelfietsen zijn betalend, maar tegen een democratische prijs. 

Voor korte ritten betaal je enkel voor de periode dat je met de fiets rijdt. Per kwartier betaal je 0,50 euro. Rij je langer dan 1 uur nemen de prijzen af. Voor een halve dag betaal je dan maximaal 2,50 euro.

Voor pendelaars zijn er speciale abonnementstarieven. Je betaalt 9 euro per maand voor een onbeperkt aantal ritten gedurende maximaal 1 uur. Als je 14 euro per maand betaalt, kan je de fiets zelfs 12 uur per rit gebruiken voor een onbeperkt aantal ritten.

 

Hoe ontleen je een fiets?

Dat is super eenvoudig! Download de app van Donkey Republic op je mobiele telefoon, zoek de dichtstbijzijnde beschikbare Donkey Bike en huur deze in de app. Je kan tot vijf fietsen huren, voor korte of lange huurperiodes. Je ontgrendelt de fiets met de app via een bluetoothverbinding. Het slot opent automatisch en je kan vertrekken. Op het einde van de rit parkeer je de fiets op een parkeerlocatie en geef je het einde van de rit aan in de app.

 1. Download de Donkey Republic app
 2. Kies een fiets.
 3. Ontgrendel de fiets via de app.
 4. Ver- en ontgrendel de fiets zo vaak je wilt.
 5. Beëindig de huur door de fiets naar een parkeerlocatie te brengen, de fiets te vergrendelen en de huur te beëindigen in de app.

Nieuwe deelfietsen voor Koksijde, De Panne, en Veurne

 

Locaties deelfietsen

 • Gemeentehuis - Casinoplein Koksijde
 • Koksijde-Dorp
 • Oostduinkerke-Bad
 • Oostduinkerke-Dorp
 • Sint-Idesbald-Bad
 • Sportpark Hazebeek Oostduinkerke
 • Station Koksijde
 • Ster der Zee Koksijde
 • West Aviation Club (WAC) Koksijde

Meer info: www.donkey.bike

Al gebruiker van de groene deelfietsen?

De groene deelfietsen maken dus plaats voor de nieuwe oranje fietsen van Donkey Republic.
Vergeet in de app van Mobit niet om je account te annuleren. Deze functie vind je terug onder mijn account. Op die manier sluit je je account af en wordt het resterende bedrag op je wallet en eventueel je waarborg terugbetaald.

Pech of ongeval?

Bij problemen aan de fiets, beëindig je eerst de rit. Daarna meld je in de app wat er mankeert. Bij een ongeval met de fiets, meld je dit via de app. Bij lichamelijke letsels verwittig je uiteraard de politie.