U bent hier

War graves week: Sharing their stories

De Commonwealth War Graves Commission is wereldwijd toonaangevend op het gebied van herdenkingen. Opgericht bij Royal Charter in 1917, werken ze namens de regeringen van Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk aan het herdenken van de 1,7 miljoen mannen en vrouwen uit het Gemenebest die hun leven verloren in de twee wereldoorlogen.

De begraafplaatsen, gedenktekens, graven, landschappen en documenten die onder hun zorg vallen, zijn te vinden op 23.000 locaties en in meer dan 150 landen en gebieden.

Hun missie: De overledenen moeten herdacht worden omdat ieder van hen mensen waren zoals wij, met hun eigen ambities, hoop en dromen. De CWGC ziet het als hun plicht en voorrecht om voor hun graven en gedenktekens te zorgen en via de liefdadigheidsstichting hun verhalen levend te houden.

Ook in Koksijde nemen wij deel en herinneren de overleden soldaten op onze Britse militaire begraafplaats. 

Op zaterdag 18 mei om 10 u herdenken we de overleden soldaten. Kom naar het Coxyde Military Cemetary voor een plechtig moment waarbij de gevallen helden worden herdacht aan de hand van hun levensverhalen met passende muziek.
Wist je dat er in Koksijde-dorp ruim 150 slachtoffers liggen van militaire operaties, zoals de inscheping bij Duinkerke (mei-juni 1940), en piloten van gevechtsvliegtuigen of bemanningen van bommenwerpers?

Op zaterdag 11 mei en 18 mei, telkens om 14.30 u kan u deelnemen aan de rondleiding "Een oase van rust in de duinen : Brits militaire begraafplaats".
U kan zich hier inschrijven voor een van deze rondleidingen