U bent hier

Vrijwilligerswerk bij het Sociaal Huis

Ben je sociaal voelend? Heb je af en toe wat tijd en vind je het fijn om andere mensen te helpen? 
Dan is vrijwilliger zijn bij het Sociaal Huis zeker iets voor jou. Het Sociaal Huis biedt tal van mogelijkheden aan vrijwilligers.

 • Minder Mobielen Centrale
  Vervoer je graag mensen die moeilijk te been zijn zodat zij hun sociaal leven kunnen behouden? Zie je het zitten om met je eigen wagen minder mobiele mensen te voeren naar de kapper, de dokter, de kaartnamiddag, …? Dan ben je onze vrouw/man binnen de mindermobielencentrale. Je ontvangt hiervoor een kilometervergoeding en een bijkomende verzekering voor je wagen.
 • Project Samen Zorgen

  Het Sociaal Huis wil aan alle inwoners van Koksijde de kans geven om hun sociaal netwerk uit te bouwen of te versterken en zo het risico op vereenzaming  verminderen. Daarnaast wil het de sociale cohesie binnen de gemeente versterken.Vind je het fijn om anderen te helpen of sociale contacten uit te bouwen? Word dan vrijwilliger binnen het project Samen Zorgen, waarin we diverse acties opzetten om het sociaal netwerk in de gemeente Koksijde te versterken zoals begeleiding bieden bij het wandelen, verjaardagbezoekjes 80-jarigen, bezoekjes aan huis op regelmatige basis, telefoonster, hulp bieden bij ontmoetingsnamiddagen, budgetkoken,…  
  Ook interessant: www.ontknoop.be

 • Vrijwilligerswerk binnen het Sociaal Huis: huiswerkbegeleiding, logistieke ondersteuning, voedselbedeling,... 

 • Folderbedeling
  Ben je bereid een aantal keer per jaar folders af te geven bij apotheken, dokterspraktijken en kinesisten? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Voor wie?

Ben je vrouw, man, jong of oud, iedereen kan bij ons vrijwilliger worden. Elk engagement is waardevol.
Als vrijwilliger bij het Sociaal Huis Koksijde bepaal je zelf hoeveel tijd je investeert en wanneer je je wenst in te zetten.
Wij bieden je de nodige ondersteuning en begeleiding aan, alsook warme contactmomenten met andere vrijwilligers.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in of neem vrijblijvend contact op met de verantwoordelijken Anne-Sophie De Deckker op het nummer 058 53 43 30 of Katrien Debruyne op het nummer 058 53 43 19 of via e-mail vrijwilligers [at] sociaalhuiskoksijde.be.