U bent hier

Waarschuwingsbericht

Beste, Het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de uitstap.

Uitstap middelbare graad 10 november WAK!

Velden met een * zijn verplicht.

Beste Creatievelingen!

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 10 november trekken we erop uit met de middelbare graad van de Westhoekacademie. Deze keer bezoeken we twee musea in Brussel. Elke leerling betaalt 10 euro aan de begeleiders bij aankomst aan het station. Voorzie regenkledij, goed schoeisel en een lunchpakket.

Wanneer spreken we af?

We spreken af om 7u30 aan het station van Koksijde. Om 7u56 vertrekt onze trein naar Brussel. We komen aan om 10u18 in het station van Brussel-Centraal.

Waar gaan we heen?

Vanuit Brussel-Centraal wandelen we naar BOZAR. We bezoeken er de tentoonstelling ‘BEYOND KLIMT’. Een tentoonstelling die focust op de schilderkunst en de artistieke ontwikkelingen in Centraal-Europese gebieden tijdens het interbellum. We zullen er onder andere werk zien van Gustav Klimt, Josef Capek, Egon Schiele, Oskar Kokoschka, László Moholy-Nagy en nog 75 andere kunstenaars. Een drietal gidsen zal er ons bezoek in goede banen leiden.

Waar nog?

Om 12u verlaten we BOZAR en wandelen we naar het Zennekanaal waar we het recent geopende KANAL-Centre Pompidou bezoeken. Vóór ons bezoek aan dit museum, nuttigen we ons lunchpakket. In KANAL focussen we op de verschillende lopende expo’s met inspirerende titels zoals ‘Plaatstaal’, Children’s games’ en ‘de Vijf Elementen’.

Hoe keren we terug?

Na ons bezoek wandelen we naar het station Brussel-Noord en nemen er de trein terug naar huis. We vertrekken er om 15u52 en komen om 18u00 opnieuw aan in het station van Koksijde.

 

Schrijf je hier in voor de studiereis van de middelbare graad op 10 november naar Brussel. 

Inschrijven kan tot en met donderdag 11 oktober.