U bent hier

UiT met je klas in Koksijde

Ga op avontuur met je klas!

Onze gemeente heeft een hele waaier aan activiteiten voor een perfect uitje met de school. Veel klassen uit het binnenland komen reeds enthousiast genieten van deze activiteiten tijdens een uitstap aan zee.
Maar Koksijde wil vooral ook de scholen in Koksijde warm maken voor al het moois dat Koksijde te bieden heeft op cultureel en sportief vlak.

Daarom startte Koksijde het project uit-juf/uit-meester in 2018. Elke school in Koksijde heeft sindsdien een leerkracht in huis die de collega’s warm maakt om leuke en leerrijke activiteiten te beleven met de klasgroep, dicht bij school.

De gemeentelijke diensten met een aanbod voor scholen werkten nauw samen met de uit-juf van elke Koksijdse school om het scholenaanbod op te lijsten en op elkaar af te stemmen.

De onderstaande activiteitenbrochure bundelt het educatief aanbod van de gemeentelijke diensten, gekoppeld aan leerdoelen en eindtermen.

Via de uit-juf roept Koksijde bovendien ook op om suggesties te doen omtrent het activiteitenaanbod in Koksijde. Op die manier beoogt Koksijde niet alleen een hogere participatie van de eigen scholen in de vele activiteiten, maar zeker ook de verdere ontwikkeling van een educatief aanbod dat echt op de maat van scholen is afgestemd.

Via educatie op school kan elk kind immers proeven van cultuur, kunst, sport, … ook diegenen die daar van thuis uit niet vaak mee in aanraking komen.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief die focust op schoolactiviteiten. We slaan hiervoor de handen in elkaar met de verschillende gemeentelijke spelers die een aanbod hebben voor scholen. We beloven jullie niet te spammen en het te houden op één nieuwsbrief per seizoen. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees de brochure op een volledig scherm

Inspiratie voor zeeklassen: Explozee.be

‌