U bent hier

Honoré δ’O schenkt kunstwerken weg aan gelukkige vinders in Koksijde

Voor de tentoonstelling ‘op de grond, tussenin of aan de hemel’ ontwerpt Honoré δ’O het kunstwerk TOURELLONS! Het werk bestaat onder meer uit kleine beeldjes die je zelf moet zoeken. Wie zich inschrijft voor een zoekbeurt wordt zo misschien eigenaar van één van de 33 gecertificeerde kunstwerken.

Elke dag van de tentoonstelling wordt een ‘wenteltrap’ of ‘tourelle’ (schelp) enkele centimeters diep onder het zand verborgen ergens op de stranden van Koksijde. De bezoeker komt met de reservatiebevestiging naar Kunstencentrum Ten Bogaerde en krijgt daar tips over de plaats waar moet worden gezocht. De (be)zoeker krijgt ook een metaaldetector in leen, waarmee hij of zij het metalen schelpje kan gaan opsporen.

Honoré δ’O brengt met zijn project een kinderervaring tot leven. Koksijde was de gemeente waar hij elk jaar een deel van de zomer doorbracht en daar vaak met andere kinderen ‘bloemenwinkel’ speelde. Schelpen fungeerden als geld waarmee de bloemen konden worden gekocht, en de ‘tourelle’, ‘torentje’ of ‘wenteltrap’, was het muntstuk met de allerhoogste waarde. Honoré was het meest gefascineerd door de schoonheid en de intrigerende structuur van de wenteltrap. Zijn interesse lag vooral in het zoeken en vinden van tourellen. Daarom krijgt het werk ook een fictief werkwoord als titel: TOURELLONS! Of laten we tourellen! Laten we tourellen zoeken!

TOURELLONS! is volzet!

Op 7 december 2018 organiseert de gemeente ook een extra infonamiddag over metaaldetectie in samenwerking met het Agentschap Onroerend Erfgoed, Poëziecentrum en het Vlaams Fonds der Letteren. Meer info op www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde

Wat: TOURELLONS! - een kunstwerk door Honoré δ’O

Waar: Kunstencentrum Ten Bogaerde, Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde

Wanneer: tijdens tentoonstelling ‘op de grond, tussenin of aan de hemel’ van 27.10.2018 tot 6.01.2019

Hoe: reserveer jouw deelname aan TOURELLONS! via dit reservatieformulier.

Info: Dienst Cultuur en Erfgoed - cultuur [at] koksijde.be - 058 53 34 40

 

Contact en openingsuren

Gemeentehuis
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 30 30
E-mailadres: 
info [at] koksijde.be

Vertel het verder