U bent hier

Tentoonstellingen


Alle info en updates ivm het coronavirus vind je op www.koksijde.be/corona.


DACH 05.06 - 14.11.2021

Kunstencentrum Ten Bogaerde

Oswald Oberhuber, Dach, 1952 S.M.A.K. Foto: Dirk Pauwels

De expo DACH is een tentoonstelling met een selectie uit de collectie van het S.M.A.K (externe link). De titel verwijst naar een kunstwerk uit 1952 van Oswald Oberhuber. Het Duitse woord 'Dach' betekent 'dak' en wie 'de schuur' van Ten Bogaerde al bezocht, weet dat de mooie architecturale dakconstructie bepalend is voor de stijl en het karakter van het kunstencentrum. Ook Philippe van Cauteren, directeur van het S.M.A.K. en curator van de expo, was onder de indruk van de houten dakconstrcutie. De keuze voor het baanbrekende kunstwerk van Oswald Oberhuber lag daardoor voor de hand.
De expo zal een opvolger zijn van eerdere 'extra muros'-tentoonstellingen UNGENAU in de Halle te Geel in 2016, TRUST bij Les Brasseurs te Luik in 2018 en HOUSE OF OPPORTUNITY bij Cultuurcentrum De Steiger en het Stadsmuseum te Menen in 2020.
Meer info volgt. Volg de facebookpagina.


Openluchttentoonstelling in de Noordduinen 19.06 - 19.09.21

in samenwerking met Breedbeeld vzw

Deze zomer kan je een natuurwandeling in de Noordduinen combineren met een unieke fototentoonstelling.

Van 19 juni tot 19 september kan je kijken hoe de beelden in dialoog treden met het prachtige duinlandschap. Deze wandeling (2 km) start en eindigt aan het Vanneuvillehuis (Middenlaan 103).

Deze expo is een samenwerking tussen de gemeente Koksijde, Breedbeeld vzw en Agentschap voor Natuur en Bos Vlaanderen.

Deelnemen? Info? https://breedbeeld.org/diensten/wedstrijden/breedbeeld-fotowedstrijd-2021

 

Cabin Art   22.05 - 12.09.2021

Van 22 mei t.e.m. 12 september kleuren 35 strandcabines het strand van Sint-Idesbald voor de 13de editie van de unieke openluchttentoonstelling Cabin Art.  Dit jaar laten we ons inspireren door het kunstwerk Driftwood Line van Richard Long en het thema souvenir. Richard Long is dé pionier van de Land Art. Zijn kunstwerk is een reactie op de natuurlijke omgeving. Zo bestaat Driftwood Line uit verschillende stukken drijfhout die de kunstenaar als aandenken meenam van op het strand. Wil je Driftwood Line van Richard Long bewonderen? Kom dan naar de expo Dach in Kunstencentrum Ten Bogaerde  van 5 juni tot en met 14 november.

 

 


KUNST in de straat

Wil je zelf op stap om de kunstwerken die in Koksijde-Oostduinkerke, Wulpen of Sint-Idesbald staan, dan kan je handig alle info terugvinden op deze kaart. Klik op de icoontjes van de kunstwerken om meer info te krijgen.

Kunst in de straat weergeven op een kaart


Jouw kunstgids op zak : Kunst op straat

De informatie over meer dan 60 kunstwerken in de straten van Koksijde-Oostduinkerke heb je ook gewoon gratis op zak! Zoek je een ‘Panamarenko’ of ben je fan van George Grard? Wil je ‘kletsende vissersvrouwen’ of een ‘rare vogel’ zien?

Met de Erfgoedapp stel je zelf je een eigen kunstroute samen. Even stoppen, even klikken en klaar. Veel plezier op je ontdekkingstocht met Kunst op straat !

 

Opgelet: de tentoonstellingen in Keunekapel, Galerie Welnis (Toerismekantoor) en Kapel Rozenkrans kunnen momenteel niet doorgaan wegens coronamaatregelen. We houden u op de hoogte


Tips


Vaste collectie George Grard (tijdens expo's of permanent op aanvraag)

Bezoek onze galeries en ateliers.

Bezoek ook Bang & Olufsonmuseum, Krekelhof, MuseosJommekeshuis en Vanneuvillehuis


Zelf exposeren in Koksijde?

Op deze pagina vind je meer informatie over de organisatie van tentoonstellingen in Koksijde.