U bent hier

Tentoonstellingen

 

In het kader van de volksgezondheid en de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen van 4 mei 2020 beslist om de meeste tentoonstellingen in de gemeente uit te stellen tot volgend jaar.

 

Hierbij een overzicht van wat we u wel kunnen aanbieden deze zomer: 

 

Cabin art

Op het strand van Sint-Idesbald zijn dit jaar 40 strandcabines canvas voor de openluchttentoonstelling Cabin Art (27.06 - 13.09). Met uiteenlopende technieken van olieverf en acryl tot fotografie en fractale computertechnologie zullen de kunstenaars u verrassen tijdens uw wandeling. Het thema van deze editie ‘Dach ’ verwijst de tentoonstelling die voorzien was in het Kunstencentrum Ten Bogaerde maar uitgesteld naar volgend jaar. Het thema mocht breed worden geïnterpreteerd en zorgt daardoor voor heel veel verscheidenheid. 

Waar: Zeedijk Sint-Idesbald

Je kunt reserveren voor een gratis rondleiding langs de kunstwerken op  zaterdagen 11/7, 25/7, 8/8 en 22/8 telkens om 11 uur via deze link .

 

Cabin art goes shopping

Wist je dat Cabin Art nu ook gaat winkelen? In enkele leegstaande winkelpanden op het George Grardplein en in de Strandlaan kan je knappe kunstwerken terugvinden.

Deelnemende kunstenaars zijn Carole De Cock, Jean-Pierre De Cuyper, Michel Dievart, Nico Fontaine, GrietGriet, Jean-Claude Lombart, Anne-Marie Maes, Kobe Sabbe, Celle Van Haverbeke, Eddy Van Koeveringe en Frans Vandenheede.

Waar: Sint-Idesbald

Prijs: gratis

 

Kunsttentoonstelling "Net iets Anders" ism WAK en gemeente Koksijde

Zin in kunst? Dat kan je van 22/07 tem 18/09 terecht op de 3 de editie van de zomerkunsttentoonstelling in Rozenwingerd. "Net iets Anders" brengt een mix van schilderkunst, keramiek, assemblages en collages. Allemaal realisaties van de bewoners met een beperking. Je kan er terecht op maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 14u tot 16u30. 

Wanneer: woensdag 22 juli 2020 van 14.00 u. tot 16.30 u.

Waar: Hof ter Hillestraat 1, 8670 Oostduinkerke (Koksijde)

 

Belgian Airforce Summer Pop-up expo

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen van de luchtmacht van vandaag en morgen? Bezoek dan deze zomer de Summer pop-up expo op de vliegbasis van Koksijde.  Ben je een snelheidsduivel en krijg je kippenvel van een F-16 die met grote snelheid door het luchtruim scheurt? Kan je niet genoeg krijgen van Tom Cruise en Top Gun?  Wil je zelf eens in de cockpit van een F-16-gevechtsvliegtuig zitten? Of was je altijd al een fan van 'Windkracht 10' en wil je de legendarische Sea King nog eens van dichtbij te zien?  Misschien ben je wel gepassioneerd door techniek en wil je weten hoe de luchtmacht van de toekomst gebruik zal maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en augmented reality?
Dan heb je redenen genoeg om deze zomer onze Summer pop-up expo te bezoeken op de vliegbasis van Koksijde.

Info en reservatie via deze link.

 

UITGESTELD NAAR 2021

Kunstencentrum Ten Bogaerde

DACH 03.04 - 26.09.2021

Oswald Oberhuber, Dach, 1952 S.M.A.K. Foto: Dirk Pauwels

Geachte bezoeker,  in het kader van de volksgezondheid en de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen met pijn in het hart in zitting van 4 mei 2020 beslist om de tentoonstelling Dach uit te stellen tot volgend jaar, dit voor de zomervakantie (eind augustus).
Alle info en updates ivm het coronavirus in Koksijde-Oostduinkerke vind je hier.

De expo DACH is een tentoonstelling met een selectie uit de collectie van het S.M.A.K (externe link). De titel verwijst naar een kunstwerk uit 1952 van Oswald Oberhuber. Het Duitse woord 'Dach' betekent 'dak' en wie 'de schuur' van Ten Bogaerde al bezocht, weet dat de mooie architecturale dakconstructie bepalend is voor de stijl en het karakter van het kunstencentrum. Ook Philippe van Cauteren, directeur van het S.M.A.K. en curator van de expo, was onder de indruk van de houten dakconstrcutie. De keuze voor het baanbrekende kunstwerk van Oswald Oberhuber lag daardoor voor de hand.  

De expo zal een opvolger zijn van eerdere 'extra muros'-tentoonstellingen UNGENAU in de Halle te Geel in 2016 en TRUST bij Les Brasseurs te Luik in 2018.

Meer info volgt. Volg de facebookpagina.

 


 


De tentoonstellingen in galerie Welnis, Keunekapel, Galerie Welnis (Toerismekantoor), Kapel Rozenkrans en Kapel Ster der Zee kunnen niet doorgaan wegens coronamaatregelen.

 


 


Bezoek onze galeries en ateliers!

Bezoek ook Bang & Olufsonmuseum, Krekelhof, Museos en Jommekeshuis

 


Wil jij ook exposeren in Koksijde?

Op deze pagina vind je meer informatie over de organisatie van tentoonstellingen in Koksijde.