U bent hier

Tentoonstellingen


 

Tekens & Symbolen: nieuwe thema opstelling 26.06.2021 - 9.01.2022

Tekens en Symbolen
Ontdek verwonderende ‘Tekens en symbolen’ van de Duinheren in het Abdijmuseum. Begin 2020 verkoos het publiek massaal dit thema voor de expo van het Abdijmuseum in 2021. Onder meer door corona en nieuwe prioriteiten werden de plannen gewijzigd. Nu pakt het museum uit met een aangepaste opstelling, met bijzondere aandacht voor de eigen uitgebreide collectie. Sommige stukken worden deze voor het eerst tentoongesteld.

Tekens vind je in ons dagelijks leven overal. Dat was vroeger niet anders. De mens gebruikt ze al eeuwen als communicatiemiddel. Maar niet altijd zijn ze eenduidig. En de betekenis ervan verandert ook soms met de tijdsgeest.

Laat je verrassen, struin doorheen de vaste opstelling en ontdek de vele tekens en symbolen die je misschien nooit hebt opgemerkt. Maak kennis met hun functie en laat je verwonderen door het mysterie van het verleden. Ontdek en beleef de fascinerende wereld van de Duinheren en de rijke collectie van het Abdijmuseum, een onuitputtelijke bron aan verhalen en mysterie…

Praktisch: de nieuwe opstelling ‘Tekens & Symbolen’ ontdek je vanaf 26 juni in het Abdijmuseum, tot en met 9 januari 2022

www.tenduinen.be/nl/tekens-symbolen-nieuwe-thema-opstelling

 


 

KUNST in de straat

 

Wil je zelf op stap om de kunstwerken die in Koksijde-Oostduinkerke, Wulpen of Sint-Idesbald staan, dan kan je handig alle info terugvinden op deze kaart. Klik op de icoontjes van de kunstwerken om meer info te krijgen.

Kunst in de straat weergeven op een kaart


Jouw kunstgids op zak: Kunst op straat

De informatie over meer dan 60 kunstwerken in de straten van Koksijde-Oostduinkerke heb je ook gewoon gratis op zak! Zoek je een ‘Panamarenko’ of ben je fan van George Grard? Wil je ‘kletsende vissersvrouwen’ of een ‘rare vogel’ zien?
Met de Erfgoedapp stel je zelf je een eigen kunstroute samen. Even stoppen, even klikken en klaar. Veel plezier op je ontdekkingstocht met Kunst op straat!
 


Tips

 


Vaste collectie George Grard (tijdens expo's of permanent op aanvraag)
Bezoek onze galeries en ateliers.
Bezoek ook Bang & Olufsonmuseum, Krekelhof, MuseosJommekeshuis en Vanneuvillehuis


Zelf exposeren in Koksijde?

Op deze pagina vind je meer informatie over de organisatie van tentoonstellingen in Koksijde.