U bent hier

Tentoonstellingen

In het kader van de volksgezondheid en de strijd tegen het coronavirus heeft het college van burgemeester en schepenen van 4 mei 2020 beslist om de meeste tentoonstellingen in de gemeente uit te stellen tot volgend jaar.
Alle info en updates ivm het coronavirus vind je op www.koksijde.be/corona.

Uitgesteld naar 2021: DACH 03.04 - 26.09.2021

Kunstencentrum Ten Bogaerde

Oswald Oberhuber, Dach, 1952 S.M.A.K. Foto: Dirk Pauwels

De expo DACH is een tentoonstelling met een selectie uit de collectie van het S.M.A.K (externe link). De titel verwijst naar een kunstwerk uit 1952 van Oswald Oberhuber. Het Duitse woord 'Dach' betekent 'dak' en wie 'de schuur' van Ten Bogaerde al bezocht, weet dat de mooie architecturale dakconstructie bepalend is voor de stijl en het karakter van het kunstencentrum. Ook Philippe van Cauteren, directeur van het S.M.A.K. en curator van de expo, was onder de indruk van de houten dakconstrcutie. De keuze voor het baanbrekende kunstwerk van Oswald Oberhuber lag daardoor voor de hand.
De expo zal een opvolger zijn van eerdere 'extra muros'-tentoonstellingen UNGENAU in de Halle te Geel in 2016, TRUST bij Les Brasseurs te Luik in 2018 en HOUSE OF OPPORTUNITY bij Cultuurcentrum De Steiger en het Stadsmuseum te Menen in 2020.
Meer info volgt. Volg de facebookpagina.Opgelet: de tentoonstellingen in galerie Welnis, Keunekapel, Galerie Welnis (Toerismekantoor), Kapel Rozenkrans en Kapel Ster der Zee kunnen niet doorgaan wegens coronamaatregelen.


Tips


Vaste collectie George Grard (tijdens expo's of permanent op aanvraag)

Bezoek onze galeries en ateliers!

Bezoek ook Bang & Olufsonmuseum, Krekelhof, MuseosJommekeshuis en Vanneuvillehuis


Zelf exposeren in Koksijde?

Op deze pagina vind je meer informatie over de organisatie van tentoonstellingen in Koksijde.