U bent hier

Tentoonstelling organiseren

Het tentoonstellingsprogramma voor 2020 werd vastgelegd. Voor het jaar 2021 kan iedere kandidaat-exposant een aanvraag indienen met CV en portfolio (met duidelijk beeldmateriaal) tegen uiterlijk dinsdag 1 oktober 2020. In te dienen via cultuur [at] koksijde.be

Lees ook de tentoonstellingsvoorwaarden na.

Op deze pagina vind je een overzicht van de tentoonstellingen in Koksijde.

Gemeentelijke exporuimten

Expozaal Keunekapel

H. Christiaenlaan 40, 8670 Sint-Idesbald
De Keunekapel werd opgericht in 1906 door de familie Lafosse. Tijdens WO I diende de kapel als parochiekerk voor de Nieuwpoortse vluchtelingen en in 1935 werd ze gesloten. Daarna werd de Keunekapel eigendom van een kunstschilder die het gebouw gebruikte als atelier. Onder impuls van ereschepen Raymond Van Duüren kocht de gemeente de kapel (in 1979) met de omliggende grond, zes jaar later werd de kapel een beschermd monument.

Galerie Welnis

Astridplein 6, 8670 Oostduinkerke
Voor expo's in galerie Welnis selecteert de dienst Cultuur & Erfgoed kunstenaars die hedendaags werk maken rond het thema dat wordt gekozen vanuit de gemeentelijke expovisie.
Er lopen ook vaak tentoonstellingen in de (gemeentelijke) musea. Het aanbod van Koksijdse musea vind je op de overzichtspagina van de musea.

Kapel Ster der Zee

Koninklijke Baan 266, 8670 Koksijde
Voor expo's in Kapel Ster der Zee selecteert de dienst Cultuur & Erfgoed kunstenaars vanuit de gemeentelijke expovisie.

Kapel Rozenkrans

Albert I laan 54 A, 8670 Oostduinkerke
Voor expo's in Kapel Rozenkrans selecteert de dienst Cultuur & Erfgoed kunstenaars vanuit de gemeentelijke expovisie.