U bent hier

Buurtfeesten: vraag je subsidie aan

Wat is het?

Buurtfeest bouwen? Gemeente Koksijde geeft je graag een duwtje in de rug! Sinds 2013 is er een gemeentelijk reglement dat elk initiatief stimuleert, ten voordele van het gemeenschapsgevoel.

Samen de schouders zetten onder een initiatief, verbetert de sfeer in je straat, buurt of wijk. In een buurt waarin iedereen elkaar kent, is het leven harmonieuzer.

Een nieuwjaarsreceptie, een barbecue, een paella-avond: het zijn suggesties om tot een leuk buurtfeest te komen.

Hoe vraag ik een subsidie aan?

Alvorens een subsidie voor een buurtfeest te kunnen aanvragen, dient eerst de organisatie van het buurtfeest zelf te worden aangevraagd. Dit kan via ons digitaal evenementenplatform van EagleBe. Bij het invullen van deze aanvraag, krijg je de mogelijkheid om ook de subsidie aan te vragen.

Uiteraard gelden er enkele voorwaarden. Zo moet het straat-, buurt- of wijkfeest zich richten tot alle inwoners van minstens één volledige straat van de gemeente.

We verwachten ook dat je de activiteit ruim bekendmaakt in de buurt en dat elke inwoner een uitnodiging ontvangt. Daarnaast komt op alle promotiemateriaal de vermelding dat de activiteit gesteund wordt door het gemeentebestuur van Koksijde (vraag het logo van de gemeente digitaal aan).

Je vraagt de subsidie aan, ten laatste acht weken voor de activiteit plaatsvindt. Koksijde kent een buurtpremie toe van 50 procent van de gemaakte kosten, met een maximum van 250 euro – zolang er dat werkjaar nog budget is. De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Elke buurt kan slecht één keer per kalenderjaar een aanvraag indienen.

Ten laatste acht weken na de activiteit moet je het verslagformulier met bewijs van onkosten, foto’s en ander bewijsmateriaal indienen. De premie wordt pas toegekend als het verslagformulier goedgekeurd is door de dienst Veiligheid & Preventie. Voor meer informatie neem je contact op met arne.goderis [at] koksijde.be.

Wil je een lokaal talent boeken voor je buurtfeest? Viertoren steunt je bij het boeken van een artiest van IJzersterk talent.