U bent hier

Subsidie buurtfeesten

Wat?

Buurtfeestje bouwen? Gemeente Koksijde geeft je een duwtje in de rug!

Vanaf maart 2013 is er gemeentelijk reglement ter subsidiëring van elk initiatief dat het gemeenschapsgevoel kan stimuleren.

Samen de schouders zetten onder een of ander initiatief, verbetert de sfeer in de straat, buurt of wijk.

Een buurt waarin iedereen elkaar kent loopt veel minder kans om te verzuren. Als je samen hebt gezeten, gebabbeld, gelachen en gefeest, kun je elkaar ook gemakkelijker aanspreken wanneer je met problemen of vragen zit.

In zo’n buurt kan je dingen uitpraten. Een nieuwjaarsreceptie of een barbecue in de zomermaanden, zijn maar enkele van de mogelijkheden.

Het gemeentebestuur wil op die manier een goede sfeer en een onderlinge verbondenheid in straten, buurten en wijken stimuleren en wil de bewoners kansen bieden om iniatieven te nemen.

Hoe?

Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Zo moet het straat,- buurt- of wijkfeest zich richten tot alle inwoners van minstens één volledige straat of een aaneengesloten straatgedeelte van 10 geografisch gegroepeerde en geregistreerde huisnummers van de gemeente.

We verwachten ook dat je de activiteit ruim bekendmaakt in de buurt en dat elke inwoner een uitnodiging ontvangt. Daarnaast komt op alle promotiemateriaal de vermelding dat de activiteit gesteund wordt door de gemeente.

Je kan ten laatste 8 weken voor de activiteit plaatsvindt de subsidie aanvragen. Het gemeentebestuur kent de subsidie van 50% van de gemaakte kosten met een maximum van € 250 toe zolang er dat werkjaar nog budget is. De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Elke buurt kan slecht één keer per kalenderjaar een aanvraag indienen.

Voor meer informatie neem contact op met arne.goderis [at] koksijde.be