U bent hier

Speelterreinen

In Koksijde vind je 22 speelterreinen en een skatepark (overzicht op de kaart).
Op het strand in Sint-Idesbald en Oostduinkerke staan ook nog eens twee klimconstructies.

Heb je vragen over speelruimten of speeltoestellen?
Zijn er toestellen defect? Ligt er zwerfvuil?
Neem dan contact op met de jeugddienst.

Overzicht speelpleinen

Koksijde-Bad

 • Speelplein Bliecklaan
  Klein, maar fijn. Dit speelplein is enkel voor de allerkleinsten geschikt. Een rustpauze tijdens een wandeling. Of een actief moment tijdens een rustige wandeling?
 • Speelplein Lejeunelaan
  Klein speelterrein in het hartje van Koksijde-Bad.
  Het speelplein is geschikt voor kinderen vanaf 3 à 4 jaar. Glijden, klimmen, draaien: het komt allemaal aan bod.
 • Speelplein Ter Duinenlaan
  Het speelplein in de Ter Duinenlaan is geschikt voor de allerkleinsten en oudere kinderen. Er staat een leuk klimklautertoestel die vooral veel uitdaging biedt aan de oudere kinderen én een kleiner speelhuisje met glijbaan voor de allerkleinsten. Alle speeltoestellen staan in het zand wat de allerkleinsten natuurlijk ook fantastisch vinden!
 • Inclusief speeltoestel Tulpenlaan
  Een inclusief speeltoestel biedt elk kind de kans om te spelen, dus ook kinderen met een beperking. Het speeltoestel in de Tulpenlaan 50 in Koksijde bevat heel wat verschillende uitdagingen en zorgt voor talrijke speelprikkels. Ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Het toestel bevat onder andere een muziekpaneel, een klimmuur, een glijbaan en bubble play.
 • Speelplein Viooltjesperk
  De kindergemeenteraad hielp mee om dit speelplein uit te tekenen. Een plek vol speelplezier: klimmen, glijden, schommelen. Allemaal mogelijk. Geschikt voor de kleintjes, maar ook voor oudere kinderen. Het klimtoestel is een aanrader en het vogelnest is een topper voor jong en oud. Zeker het bezoeken waard.

Koksijde-Dorp

 • Speelplein Noordduinen
  Het speelterrein in de Noordduinen is toch wel echt de moeite waard om te bezoeken! Dit speelplein is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en heeft een voetbalveldje. Andere troeven zijn de schommel, waar je met 5 tegelijk op kunt en een groot ruimtenet, om naar hartenlust klimmen.
  Let wel op, dit speelterrein is tijdens de paasvakantie en zomervakantie tussen 7 en 18  u. niet toegankelijk voor publiek doordat de gemeentelijke speelpleinwerking 'De Speelveugel' hier plaatsvindt. 
 • Speelplein Silicowijk
  Dit speelplein is voor elke leeftijd geschikt. Er bevindt zich een groot trapveld waar je kan voetballen, een kabelbaan, veerfiguren, een klimtoestel met glijbaan, … Naast het speelplein liggen twee petanqueterreinen.
 • Speelplein zwembad Hoge Blekker
  Na of voor een frisse duik in het zwembad zin om te spelen? Het speelplein vlakbij het Blekker Zwembad heeft heel wat troeven voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. Zo staan er verschillende veertoestellen voor de allerkleinsten, een hangbrug en klimrek voor de avonturiers, twee soorten schommels en een glijbaan voor de middengroep én enkele fantasietoestellen voor de dromers.
 • Speelplein Kerkstraat
  Dit speelterrein is geschikt voor de echte durvers! Er is een kabelbaan aanwezig, verschillende evenwichtsbalken, een wiebelbrug, een glijbaan, een schommel, … Wist je trouwens dat dit speelterrein vlakbij een fietsroute aan de rand van de polders ligt? Ideaal voor een gezinsuitstapje, niet? 

Oostduinkerke-Bad

 • Speelplein Zomerkapel
  Dit klein, maar fijn speelterrein ligt wat verstopt naast de kapel in Oostduinkerke-Bad. Het speelterrein is geschikt voor jonge kinderen, van 3 tot 9 jaar. Hou jij ook zo van de rust? Bezoek dan zeker dit speelterreinen. Het heeft namelijk ook een prachtige ligging!
 • Speelplein Zonneplein
  Op een boogscheut van het strand bevindt zich het speelplein Zonneplein. Dit speelterrein is geschikt voor alle leeftijden. Alle avonturiers kunnen hier naar hartenlust spelen. Je wordt uitgedaagd door een netbrug, kabelbaan, een klimtoestel én een hele hele HELE hoge schommel! Extra voordeel: hier kun je dan ook nog eens ‘a volonté’ in het zand ravotten.
 • Klimconstructie op het strand
  Ter hoogte van het Europaplein staat op het strand een grote klimconstructie. Dit speeltoestel is zeker het bezoeken waard tijdens een leuke middag aan zee! 

Oostduinkerke-Dorp

 • Skateplaza, Hazebeekstraat
  1.200 m² groot. Een paradijs voor streetskaters. Zo ontworpen dat je nooit moet stoppen voor obstakels. Ingedeeld in zones: Streetzone, Transition zone en Technische zone. Skate it!
 • Speelplein Ammanswallewijk
  ​​​​​​​Speelterrein dat over alle speelmogelijkheden beschikt: klimmen, glijden, schommelen, veren, met zand spelen. Zowel de allerkleinsten als de oudere kinderen hebben hier plaats om te spelen. Naast het terrein ligt nog een groot grasveld!
 • Speelplein Molenwal
  ​​​​​​​Klein speelterreintje in een rustige woonwijk. Vooral geschikt voor jonge kinderen. Voor de voetballers werd een schietwand geplaatst.
 • Speelplein R. Buylestraat
  ​​​​​​​Ligt in het zogenaamde Mariapark. Groot speelplein met een voetbalveld en schietwand. Geschikt voor alle leeftijden en uitgerust met alle soorten speeltoestellen: schommel, glijbaan, veerfiguren en een schuilhut.
 • Speelplein Witte Burg
  ​​​​​​​Blijft één van de toppers. Geschikt voor alle leeftijden en uitgerust met alle soorten toestellen: klimmen, glijden, schommelen, fantasie, … Het komt allemaal aan bod.
 • Speelplein Zuidwester
  ​​​​​​​Wijkspeelpleintje dat in de gelijknamige straat ligt. Klein speelpleintje, maar wel met speelwaarde. Klimmen, glijden, schommelen. Het mag er allemaal.
 • Speelplein Voorduinen
  Een kleine verstopte parel in onze gemeente. Je vindt er een hoge glijbaan, een schommel en een veerwip. 
 • Speelplein Navigo
  Momenteel kan je er enkel een zandbak vinden, maar binnenkort investeren wij in een nieuw toestel. We kunnen nog niet veel zeggen, maar het wordt de moeite! 

Sint-Idesbald

 • Speelplein Kerkepanne
  Groot speelplein waar alle soorten speeltoestellen staan. Van een kabelbaan tot een groot klim-klautertoestel. Geschikt voor de allerkleinsten en oudere kinderen. Op het speelplein staat een kiosk waar je kunt schuilen bij regenweer. Naast het speelplein liggen ook petanqueterreinen. Voor de (groot)ouders?
 • Speelplein Strandlaan
  Op de hoek van de Koninginnelaan. Uitgerust met een glijbaan en een veerfiguur voor de jongste kinderen. Een tienertoestel. En dan ook nog een vogelnestschommel, leuk voor iedereen!
 • Klimconstructie strand Sint-Idesbald
  Momenteel is dit speelterrein helaas buiten gebruik. Het net werd afgekeurd door onze controleurs. We kijken zo spoedig mogelijk voor een oplossing. 

Wulpen

 • Speelplein Jule Leroystraat
  In de Jule Leroystraat in Wulpen bevindt zich een volledig houten speelterrein. Voor de kleine kinderen staan er houten schaapjes en verschillende rockers. Voor de tieners staat er wat verderop een Jackstraws See-Saw. Benieuwd? Ga snel eens kijken! 

Grens Koksijde met Nieuwpoort

 • Speelplein Dockaertsraat
  Op de grens van Koksijde met Nieuwpoort, vlak bij het fietspad en de vaart. Ideaal om even uit te blazen. Of de spieren los te maken. Klimmen, glijden, schommelen. Het kan er allemaal!

Overzicht van de speelpleinen op een kaart

speelpleinen weergeven op een kaart