U bent hier

Schoolfietsroutekaart

Enkele jaren geleden nam de gemeente Koksijde, samen met de buurgemeenten Veurne, De Panne en Nieuwpoort het initiatief voor de opmaak van een schoolfietsrouteplan.

De provincie heeft dit initiatief nu overgenomen en uitgebreid naar de ganse provincie. Voor onze gemeente is de kaart nu recent geactualiseerd.

Deze kaarten bevatten plannetjes met daarop de meest aangewezen fietsroutes en een aantal concrete tips (over openslaande portieren, dode hoek vrachtwagens enz.) voor een veilige fietsrit van en naar school. Ook enkele nuttige plaatsen, zoals het sportterrein, de bibliotheek of het gemeentehuis werden op de kaarten aangeduid

De kaarten willen het gebruik van de fiets aanmoedigen en zijn bedoeld voor de leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs. Deze leerlingen zijn net overgestapt naar de secundaire school en gaan in vele gevallen voor het eerst met de fiets naar school. De kaarten hebben bovendien een educatieve meerwaarde, ze kunnen ook in een klasgesprek over verkeersveiligheid of mobiliteit of in een les over kaartlezen aan bod komen.

De nieuwste versie van het schoolfietsrouteplan van onze gemeente en van onze buurgemeenten kan u raadplegen op  www.west-vlaanderen.be/schoolfietsroutekaarten

De kaart is er per gemeente raadpleegbaar in een pdf, maar ook in een geoloket, waarop alle gemeenten zichtbaar zijn en waar kan ingezoomd worden.

De kaart wordt ook via de scholen verspreid.