U bent hier

Aanvraagformulier ruildienst "Tegel voor aarde"

 
1 Begin 2 Voltooid

Velden met een * zijn verplicht.

Ik vergroen mijn tuin door verharding te verwijderen. Zo neemt mijn tuin meer regenwater op, krijgt de biodiversiteit een boost en voorkom ik wateroverlast.
De gemeente helpt me door gratis lege big bags aan te bieden om het steenpuin in te verzamelen, neemt deze gratis mee en vervangt ze door big bags met teelaarde of zandgrond.

Meer info over de ruildienst "Tegel voor aarde"

De gemeentelijke dienst neemt contact met je op om een datum van levering en ophalen big bags af te spreken, alsook om de ideale plaats te bepalen voor het aanbieden en leveren van de volle bigbags.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png.
De periode voor het vullen van de big bags met steenpuin mag maximum een week duren na het bekomen van de big bags. Er is plaats om de big bags dicht bij de straat of op een parkeerplaats aan te bieden:
Tijdens het ophalen van de met steenpuin gevulde big bags levert de gemeente gratis teelaarde of zandgrond, waarvan het volume gelijk is als het afgevoerde puin. Hier kan niet van afgestapt. Op de ontharde oppervlakte dien je te vergroenen. De verwijderde verharding vervang ik door:
Ik vervang maximum 30 % van de uitgebroken grondverharding door waterdoorlatende materialen. Deze nieuwe verharding is nodig voor de aanleg van:

Inwerken teelaarde of zandgrond

De geleverde zakken vol teelaarde of zandgrond dienen binnen de twee dagen verwijderd vanop de openbare weg, of uit het zicht zijn vanop de openbare weg. Na het inwerken van de teelaarde of zandgrond en al dan niet het aanplanten van de streekeigen planten bezorgt de aanvrager een foto en ingeval van beplanting eveneens een factuur van het aangeplant groen (zie hieronder streekeigen groen) aan milieu [at] koksijde.be ten laatste 7 dagen na de levering van de teelaarde of zandgrond.

Streekeigen groen

De vrijgekomen oppervlakte wordt ofwel braak gehouden om spontane plantengroei mogelijk te maken, ofwel beplant met streekeigen groen. Voorkeur gaat uit naar planten opgenomen in de groepsaankoop ‘Behaag je tuin’ van Regionaal Landschap Westhoek.