U bent hier

Parkshop op het Milieupark

Je kunt steeds meer artikelen kopen in de 'Parkshop' op het Milieupark. Vraag er naar bij onze parkwachters (parkeermogelijkheid bij bureau). Betalen kan met bancontact.

Asbestzakken

Asbesthoudend afval moet in Vlaanderen verpakt worden aangeleverd op alle recyclageparken (hetzij in asbestzakken op maat, hetzij in eigen doorzichtige wikkelfolie). Op die manier kunnen de asbestvezels tijdens het transport en bij afgifte op het park niet meer vrijkomen in de omgeving.

Asbest zelf brengen naar Milieupark

Indien je de asbesthoudende materialen zelf wenst af te leveren op het milieupark, voorzien wij gratis geschikte afsluitbare asbestzakken. Deze zakken kan je afhalen via de parkshop op het Milieupark Koksijde.

  • Asbestzak klein (120 x 130 cm)
  • Asbestzak groot (120 x 220 cm) - geschikt voor de klassieke golfplaten

Asbest laten ophalen aan huis

Neem contact op met de afvalintercommunale IVVO via Asbest aan huis ophalen | IVVO . Na betaling kan je de bestelde zakken afhalen op het Milieupark Koksijde. De IVVO haalt de volle zakken op aan huis na reservatie . Hou er rekening mee dat de uiterste reservatiedatum en ophaaldatum vastliggen.

  • Asbest kuubzak (90 x 90 x 120 cm)
  • Asbest plaatzak (310 x 110 x 30 cm) - geschikt voor de klassieke golfplaten

Compost in zakken

De zogenaamde topdressing kan je bijvoorbeeld gebruiken om je gazon in het voorjaar van een fijn laagje te voorzien. Zo bescherm je je grasmat en geef je het bodemleven onder je gazon een extra stimulans.

  • handige 40 liter-zakken
  • 3,5 euro per stuk of 3 zakken voor 10 euro
  • bij aankoop compost bekom je een paar gratis werkhandschoenen (zolang de voorraad strekt).

Compost in bulk: Niet op Milieupark Koksijde, wel in Veurne . Aanhangwagen, enkele as: € 7,00, dubbele as: € 14,00. Te bestellen via Compost aanvragen bulk - IVVO. Van 15 april tot 15 mei: gratis werkhandschoenen en 2 halen = 1 betalen.

Compostvat (incl. beluchtingsstok)

Door zelf te composteren, bespaar je op je afvalkost en maak je bovendien zelf een nieuw en nuttig product. Composteren is vrij eenvoudig en vraagt slechts een kleine inspanning. Door te composteren doe je eigenlijk wat de natuur altijd al gedaan heeft: de natuurlijke kringloop zijn gangetje laten gaan.

  • compostvat 290 liter incl. beluchtingsstok voor 17,40 euro

Hou je gft-container of keukenemmer proper

Zakjes om keukenemmertje proper te houden

Papieren zakjes (8 liter) passen perfect in het keukenemmertje van 8 liter dat bij de gft-container werd geleverd

  • bundel van 80 stuks van klein formaat (8 liter): 6 euro te koop op Milieupark - parkshop

Zakken om gft-container proper te houden

Papieren zakken (45 liter) passen perfect in kleinste gft-container van 40 liter. De nieuwste modellen zijn met een trekhandvat en op wieltjes.  Voorheen zonder wieltjes.

  • bundel van 20 stuks van groot formaat (45 liter): 8 euro te koop op Milieupark - parkshop

Gebruik geen biologisch afbreekbare kunststoffen zakjes. Deze zijn niet composteerbaar in de vergistingsinstallatie. Papieren (brood)zakken daarentegen wel. Ze zorgen eveneens dat jouw container het hele jaar proper blijft en leveren biogas (groene energie) in de vergistingsinstallatie van de afvalcommunale IVVO.