U bent hier

Nieuws

 • 23 februari 2018

  Iedereen die in de Westhoek woont met een vraag rond druggebruik of een vraag naar ondersteuning en/of begeleiding hierrond kan bij het 'Drugs Expertise Team Westhoek' terecht. Dit kunnen druggebruikers zelf zijn, maar ook ouders, partners, broers en/of zussen, …

 • 19 februari 2018

  De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Via dit kanaal wordt u als burger bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.

 • 12 februari 2018

  Getij-Dingen04 is een uitzonderlijke openluchttentoonstelling op de stranden van Koksijde. Ontdek welke kunstenaars de confrontatie aangaan met het woeste natuurgeweld van de zee.

 • 9 februari 2018

  Op donderdag 8 februari werd het voorstel voor de toekomstplannen voor Oostduinkerke-Dorp, meer bepaald de zone tussen de Dorpsstraat en het sportpark, verder toegelicht. De eerste denkpistes liggen op tafel en zijn gebundeld in een startnota die dient als aanloop voor de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan.

  3D beeld dorpspromenade
 • 2 februari 2018

  Bloed geven kan mensenlevens redden! Kom je ook langs op een van de bloedinzamelingen in Koksijde? 

  Kom bloed geven
 • 29 januari 2018

  De 10de editie van Cabin Art vindt plaats van zaterdag 19 mei tot zondag 9 september op de Zeedijk van Sint-Idesbald. Het evenement is een ku(n)sttentoonstelling in openlucht, georganiseerd door de dienst Cultuur en Erfgoed i.s.m. Rodeo en Baldus Beach.

 • 29 januari 2018

  Ben jij als ondernemer trots op je kwalitatieve producten, je vakkennis en je persoonlijke service? Stel je kandidaat om ambassadeur te worden van de campagne "Ik koop lokaal".

 • 29 januari 2018

  Wat zijn de toekomstplannen voor Oostduinkerke-dorp. Op 8 februari 2018 gaat in het Clubhuis Koksijde Golf ter Hille de startavond door voor het GRUP Oostduinkerke Dorp. De activiteit start om 19:00.

  zicht Dorpsstraat
 • 22 januari 2018

  Bij gasgeur in je huis komt veiligheid op de eerste plaats! Weet dat elektrische apparaten, lampen en je gsm vonken kunnen veroorzaken als je ze aan- of uitschakelt. Die vonken kunnen het gas doen ontvlammen.

  Logo Eandis
 • 18 januari 2018

  15.000 bezoekers kwamen de Koksijdse duinen trotseren om hun geliefkoosde renner aan te moedigen tijdens het Belgisch Kampioenschap cyclocross. We mogen dus zeker van een topeditie spreken. Was je er bij? Of heb je het helaas gemist? We blikken samen terug op een weekend vol sportieve uitdagingen.

  BK publiek duinen
 • 16 januari 2018

  Wat zijn nu de toekomstplannen voor Oostduinkerke-Dorp, meer bepaald de zone tussen Dorpstraat en sportpark? De eerste denkpistes zijn gebundeld in de startnota GRUP Oostduinkerke-Dorp. De volgende stap is een participatietraject waarbij over dit GRUP input aan de bevolking gevraagd wordt. Op donderdag 8 februari is er daarover een info-avond.

  Dorpstraat Oostduinkerke
 • 12 december 2017

  In Abdijmuseum Ten Duinen kan je vanaf 26 december de middeleeuwse abdij virtueel bezoeken. Eens je de Virtual Reality-bril op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490. Laat je verrassen door de architectuur van de kerk of de prachtig versierde handschriften waar je zelf in kan bladeren.

  Virtual Reality campagnebeeld
 • 8 december 2017

  Er is al veel over gesproken, maar wat zijn nu de toekomstplannen voor het militair domein in Koksijde?
  In maart 2012 kreeg de provincie West-Vlaanderen van de Vlaamse Regering het mandaat voor de opmaak van een strategisch plan voor de militaire basis in Koksijde, dat moet resulteren in een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP). De eerste denkpistes liggen op tafel en zijn gebundeld in een startnota PRUP Reconversie Militaire Basis Koksijde. De volgende stap is nu eenparticipatietraject waarbij hieromtrent input gevraagd wordt aan de bevolking.

  Sfeerbeeld door middel van een visualisatie van de reconversie van het militair domein in Koksijde
 • 7 december 2017

  Niet alleen de kerstverlichting fonkelt! Heel de gemeente glimt van trots. Koksijde is gekroond tot 10de beste gemeente van Vlaanderen! Twee jaar lang nam het Nieuwsblad alle Vlaamse gemeenten (308) onder de loep. Elke gemeente werd gequoteerd op twintig heel uiteenlopende onderwerpen. Van leefbaarheid tot dienstverlening. Na 20 testen mag Koksijde zich dus de 10de beste gemeente van Vlaanderen noemen en bovendien eerste kustgemeente. Of de derde beste West-Vlaamse gemeente. Een dikke pluim voor bestuur én medewerkers.

  Koksijde 10de beste gemeente van Vlaanderen

Pagina's