U bent hier

Nieuws

 • 11 januari 2019

  Openbaar onderzoek: wijziging uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval
  Op 16 september 2016 keurde de Vlaamse Regering het ‘Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval’ goed. Dat plan vertaalt het Vlaamse afval- en materialenbeleid naar concrete doelstellingen, verplichtingen en mogelijkheden op het terrein en legt de focus op het lokale niveau.
  Actualisatie
  Het uitvoeringsplan bevat o.a. doelstellingen voor de maximale hoeveelheid restafval per cluster van gemeenten. Die clustering gebeurde op basis van de toen geldende Belfius-indeling (2007).
  Op 14 maart 2018 werd een actualisatie van deze indeling van gemeenten gepubliceerd. De impact van deze nieuwe indeling op de doelstellingen is voor een aantal gemeenten significant. In voorliggende wijziging worden daarom nieuwe doelstellingen voor de nieuwe clusters van gemeenten geformuleerd.

  Daarnaast wordt in het voorliggend ontwerp:
  - melding gemaakt van de invoering van een selectieve inzameling van alle plastic van huishoudelijke verpakkingen (harde plastics en folies), ofwel via een inzameling aan huis ofwel via de recyclageparken,
  - het absolute streefcijfer van de totale hoeveelheid zwerfvuil in Vlaanderen in 2022 bijgestuurd, met name maximaal 16.340 ton i.p.v. 14.000 ton zwerfvuil zoals eerder opgenomen in het huidige plan.
  Hebt u opmerkingen of bezwaren?
  Van 14 januari 2019 tot en met 13 maart 2019 loopt een openbaar onderzoek in het kader van de wijzigingen. Geïnteresseerden kunnen het ontwerp met de wijzigingen raadplegen bij de dienst Milieu & Duurzame Ontwikkeling in het gemeentehuis (Zeelaan 303, 8670 Koksijde) of downloaden via de website van OVAM.
  (https://www.ovam.be/afval-materialen/wetgeving-en-beleidsplannen-of-programmas/ontwerp-van-wijziging-van-uitvoeringsplan-huishoudelijk-afval-en-gelijkaardig-bedrijfsafval)
  Tijdens het openbaar onderzoek kunnen bezwaren of opmerkingen overgemaakt worden via plan@ovam.be of per post naar OVAM, Wijziging Uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval, Stationsstraat 110, 2800 Mechelen.

 • 8 januari 2019

  De nieuwe legislatuur 2019-2024 ging op dinsdag 8 januari van start met de installatie van de verschillende bestuursorganen: gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn, schepencollege en bijzonder comité sociale dienst. We stellen je de vernieuwde gemeenteraad, het vernieuwde college van burgemeester en schepenen en de leden van het bijzonder comité sociale dienst voor.

  Gemeenteraad
 • 8 januari 2019

  Koksijdenaar en cultureel ambassadeur Walter Vilain overleed maandag 7 januari op 80-jarige leeftijd. Hij was grondlegger van de Westhoekacademie, kunstenaar, kunstpedagoog, componist en dichter. Het gemeentebestuur van Koksijde opent vanaf dinsdagmiddag 8 januari een rouwregister in het gemeentehuis. Het bestuur biedt daarmee de gelegenheid aan zijn bevolking om hun medeleven uit te drukken aan de nabestaanden.

  Walter Vilain
 • 20 december 2018

  Krijg je als handelaar veel anderstalige klanten over de vloer? Weet je soms niet in welke taal de klanten willen dat je hen aanspreekt? Dan is het Keurmerk hiervoor de oplossing. De dienst (W)Integratie wil onder het motto Elke dag Nederlands! samen met jou anderstalige klanten de kans geven om Nederlands te oefenen in jouw winkel.

 • 20 december 2018

  Elke zomer vormen de klassieke strandcabines van Sint-Idesbald het canvas voor creatieve geesten. Deze zomer gingen voor de 10de editie van Cabin Art meer dan 30 kunstenaars aan de slag. Marc Baddé won de publieksprijs.

  Marc Baddé - publieksprijs Cabin Art
 • 20 december 2018

  Ben je muzikant of performer? Heb je een fantastisch aanbod aan kinderanimatie of heb je een act voor een breed publiek? Stel je dan kandidaat voor Artiest zoekt Feestneus voor donderdag 28 februari 2019.

  Logo feestneus
 • 20 december 2018

  Naar jaarlijkse gewoonte zijn het Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO – Nationaal Visserijmuseum dicht in de maand januari, na de kerstvakantie. De museummedewerkers gaan niet in winterslaap, integendeel, de maand januari dient vooral voor de jaarlijkse grote kuis.

  campagnebeeld musea
 • 20 december 2018

  In de ochtend van maandag 21 januari 2019 vindt een totale maansverduistering plaats. Hierbij beweegt de maan zich door de schaduw van de Aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak valt. Het einde van de eclips is onzichtbaar vanuit Nederland en België, maar het grootste deel is wel te zien.

  Duinenhuis
 • 20 december 2018

  Op woensdag 23 januari 2019 organiseert de speelotheek een opendeurdag. De Speelkriebel ondersteunt ouders op een budgetvriendelijke manier in hun zoektocht naar het ideale spelmateriaal. Want spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

  Speelotheek
 • 20 december 2018

  Heb jij ook een muzikale kriebel die er absoluut uit wil? En ben je tussen 11 en 16 jaar?
  Schrijf je dan in voor de initiatie les dj’en. Maak kennis met alles wat een dj doet en sta zelf achter de mengtafel.

  DJ-sessie
 • 20 december 2018

  Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Koksijde? Ben je graag creatief bezig? En wil je graag proeven van nieuwe technieken? Dan is de Techniekacademie ideaal voor jou. In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, steek je heel wat op. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je maakt een aantal technische systemen.

  Techniekacademie
 • 20 december 2018

  Ben je fan van George Grard? Of moet je hem nog ontdekken? Vanaf nu doe je dat van bij jou thuis op een moment dat je het best past. Want de collectie van de Stichting Grard bekijk je online via de website Erfgoedinzicht.be.

  © ‘In Gewrongen Houding’ – George Grard – 1983-85
 • 20 december 2018

  Sport Vlaanderen daagde begin 2018 alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-campagne. De 43 gemeenten en steden die erin slaagden minstens vijf uitdagingen tot een goed einde te brengen, mogen zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente of -stad noemen, waaronder dus ook Koksijde.

  sportersbelevenmeer
 • 20 december 2018

  Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst tijdens het openbaar onderzoek.

Pagina's