U bent hier

Nieuws

 • 24 februari 2020

  Vlaanderen, de arena waarin Bredene Koksijde Classic zich afspeelt, is het mekka van het voorjaarswielrennen. In onze contreien is wielrennen eigenlijk werelderfgoed. Het karakter van de wedstrijd Bredene Koksijde Classic bestaat uit de ideale mix voor een Belgische voorjaarskoers: wind, waaiers, lichte hellingen en kasseien.

  Affiche Bredene Koksijde Classic 2020
 • 24 februari 2020

  Vanaf 23 maart wordt het huidige bibliotheeksysteem vervangen door een nieuw centraal bibliotheeksysteem: Wise. Tegen 2022 moeten alle bibliotheken in Vlaanderen met het nieuwe systeem werken. Inschrijven, bestellingen en digitale dienstverlening worden betrouwbaarder, makkelijker en gebruiksvriendelijker. Voor deze overgang sluit de bibliotheek even haar deuren. De medewerkers krijgen een opleiding en testen alles tot in de puntjes uit.

 • 24 februari 2020

  Misschien ken je de formule. Misschien ook niet. Je wandelt langs een vooraf uitgestippeld traject en onderweg zoek je foto’s. Nieuw dit jaar is dat bij elke gevonden foto ook een vraag hoort. Een vraag waarop je het antwoord zoekt in de nabije omgeving. Iets uitdagender misschien, maar minstens even plezant.

 • 24 februari 2020

  De handschriften van de Duinenabdij in Koksijde, erkend als Topstuk van Vlaanderen, krijgen internationale aandacht. Zo maakte de Canadese onderzoekster Jenneka Janzen in Leiden (Nederland) een doctoraat over de oudste handschriften van Ten Duinen.

 • 24 februari 2020

  Ik? Ja, jij. Voor de expo van 2021 laat het museumteam jou het thema bepalen. De expo Bouwen voor de eeuwigheid van het Abdijmuseum was met circa 16.000 bezoekers een succes. Voor de tentoonstelling van 2021 doet het museumteam een beroep op jou om het thema te bepalen. Kies één van deze thema’s: Mijn hebbeding, Relatie mens en dier of Symbolen en tekens. Laat dus jouw stem horen. En doe dit voor eind april.

  Hanger met wapenschild van de Duinenabdij
 • 24 februari 2020

  Heb jij een foto van Koksijde by night waar je erg trots op bent? Bezorg die dan vóór 30 maart aan de dienst Cultuur & Erfgoed.

 • 24 februari 2020

  Lokaal Bestuur Koksijde subsidieert twee abonnementen waardoor het voor jongeren goedkoper is om het openbaar vervoer te nemen.

 • 24 februari 2020

  Aan de gevel van het cultuurcentrum in Koksijde-Bad hangt een groot spandoek. Dit spandoek krijgt een tweede leven. Deze leuke Trashdesign-producten worden gemaakt van éénmalige spandoeken.

  Trashdesign-producten
 • 24 februari 2020

  Op 3 en 4 maart, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden, vervangen we in de Leopold II laan thv de Yvonnelaan en de Theresialaan, rijrichting zee, 2 riooldeksels. Dit zal enige verkeershinder met zich meebrengen waarbij we plaatselijk 1 rijstrook afsluiten en er beurtelings parkeren zal gelden.

 • 21 februari 2020

  Omwille van het stormweer werd vandaag beslist om de mountainbiketoertocht en de carnavalstoet NIET te laten doorgaan. Veiligheid gaat voor alles. De veiligheidscel van Lokaal Bestuur Koksijde (wnd. burgemeester Anseeuw, brandweer, politie, gemeentediensten) zat zonet samen voor een evaluatie.

  MTB-toertoch afgelast
 • 20 februari 2020

  Op de site van Ten Bogaerde in Koksijde, zijn momenteel de werken aan de gang voor de bouw van een craftbrouwerij. De ruwbouwwerken werden eind februari opgestart. Lokaal Bestuur Koksijde en concessionaris ‘brouwerij Huyghe’ zouden graag de deuren openen voor de zomervakantie van dit jaar. Het project voorziet in een brouwerijgedeelte met een gelagzaal die ruimte zal bieden aan een 50-tal zitplaatsen. Vandaag een belangrijk moment in het bouw- en (toekomstig) brouwproces: de brouwinstallatie werd geplaatst.

  Brouwerij TB
 • 20 februari 2020

  Lokaal Bestuur Koksijde heeft beslist om haar integrale openbare verlichtingspark tegen 2025 om te bouwen naar ultrazuinige ledverlichting. Om dat mogelijk te maken, tekende het een overeenkomst met netbedrijf Fluvius. Via de versnelde ombouw mikt Koksijde vooral op een forse daling van haar energieverbruik, -kosten en CO₂-uitstoot. Tegelijk biedt de ombouw ook mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of toepassingen voor slimme steden.

  Verledding
 • 20 februari 2020

  Ben jij een wandelaar in hart en ziel, geniet je van elke kilometer en kijk je al uit naar een volgende uitdaging?
  Verleg dan letterlijk je wandelgrenzen en wandel mee met Think Pink de North C Walk, met als vertrekpunt het prachtige Koksijde!
  Na een geslaagde eerste editie met ruim 80 wandelaars voor Think Pink België/Belgique en een fondsenwerving van meer dan € 12.000, wilt Think Pink België/Belgique dit jaar de lat nét dat tikkeltje hoger leggen en Koksijde helemaal roze kleuren!
  Je kan de North C Walk beleven met je familie, onder vrienden, met collega’s of je kan kiezen voor de ideale me-time: lekker uitwaaien. Twijfel niet langer en stap mee in de strijd tegen borstkanker op zondag 15 maart!

  Wandel mee met Think Pink
 • 19 februari 2020

  Wat! Een! Fijn! Nieuws! Deze zomer gaan we extra uit de bol op het Kerkplein in Koksijde, want er komt een tweede Promsconcert. Naast het uitverkochte optreden op 13 augustus zal je ook op vrijdag 14 augustus 2020 kunnen genieten van een hemels concert voor de O.L.V. Ter Duinenkerk.

  Night of the proms - summeredition
 • 17 februari 2020

  Er heerste de voorbije weken wat commotie rond de wijziging van de watersport- en zwemzones aan onze stranden. In de gemeenteraadszitting van maandag 17 februari werd hieromtrent een beslissing genomen. Lokaal Bestuur Koksijde heeft onze 8 km kustlijn grondig bekeken en nam een beslissing om enerzijds de recreatiemogelijkheden uit te breiden én om anderzijds de veiligheid van de baders te verbeteren. De keuze voor een duidelijke structuur op zee en op het strand. Dit goedgekeurde voorstel wordt nu voorgelegd aan het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust en tevens aan de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Pas na hun goedkeuring gaat het plan in voege.

  Redders aan zee

Pagina's