U bent hier

Nieuws

 • 14 juni 2019

  Op woensdag 17 juli 2019 vindt de 39ste editie plaats van de Koksijdse Beach Run. De jaarlijkse Beach Run in Sint-Idesbald is een niet te missen strandloop voor jong en oud, die deel uitmaakt van het Delhaize Loopcriterium van de Kust.

  flyer Beach Run
 • 13 juni 2019

  Wat zou jij plezant vinden in Koksijde?
  Die vraag kregen alle Koksijdse kinderen in de loop van de maand mei voorgeschoteld. Een vraag waarmee ze graag aan de slag gingen. Dat getuigen de vele gedichten, ontwerpen en andere werkjes die ze indienden. Werkjes die te mooi zijn om zomaar in een donker hok te leggen.

  Leerlingen van de gemeentelijke basisschool Oostduinkerke met enkele kleurrijke werkjes die ze maakten in het kader van de ronde van Koksijde
 • 6 juni 2019

  10 juni 1969 om 15 uur staat in het gemeentelijke geheugen gegrift, want op die dag kwamen zeven dappere ontmijners in Oostduinkerke (Vakantiedomein Westhinder) om het leven door een bibberbom. 50 jaar later, op donderdag 6 juni om 11 uur, werden deze slachtoffers herdacht met een bloemenhulde ter hoogte van de Sint-Niklaaskerk. Deze hulde in aanwezigheid van de provinciegouverneur, de divisie-admiraal, provinciecommandant en burgemeester werd opgeluisterd door de Muziekkapel van de Marine.

  Herdenking ontmijningsongeval van 10 juni 1969
 • 6 juni 2019

  Ben je nog op zoek naar een toffe studentenjob voor deze zomer?
  We hebben nog enkele plaatsjes vrij, klik vlug verder en ontdek of er iets voor tussen zit voor jou.

  Redder aan zee
 • 3 juni 2019

  Van 17/6 tem 21/6 gaan werken door langs de N8 Ten Bogaerdelaan ter hoogte van de Fluithoekweg. Hierdoor is geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Koksijdestraat en de R. Vandammestraat.
  De omleiding loopt via de Koksijdestraat, N35 Pannestraat en de N396 Robert Vandammestraat.
  Fietsers kunnen gewoon door.

  omleiding wegenwerken N8
 • 31 mei 2019

  Voor lokaal bestuur Koksijde (gemeente- en OCMW) is het geluk van al zijn inwoners en bezoekers van groot belang, en de voorbije jaren werden heel wat zaken gerealiseerd.

  We zijn er ons van bewust dat we moeten blijven innoveren en investeren, en concretiseren dit momenteel in een meerjarenplan voor de periode 2020 - 2025.

  Zelf hebben we al heel wat plannen, maar graag horen we ook jouw stem!  Deze bevraging geeft je de kans om aan de hand van een aantal thema’s jouw suggesties aan ons door te geven.

  Campagne De Ronde van Koksijde
 • 29 mei 2019

  Voor de film ‘Libres’ gerealiseerd door Gabriel Le Bomin met de acteurs Lambert Wilson en Isabelle Carré, in de omgeving van Duinkerke zoekt Vertigo Production: Mannen van 19 tot 50 jaar met als moedertaal Nederlands die de rol willen spelen van soldaat of zeeman!

 • 29 mei 2019

  Koksijde is de enige badplaats met een openluchtzwembad op de Zeedijk. Vijf banen van vijfentwintig meter. Ruimte genoeg voor zowel recreanten als baantjeszwemmers. Waterpret met zicht op zee.
  Het zwembad is open van zaterdag 22 juni tot en met vrijdag 6 september.

  Strandbad Oostduinkerke
 • 29 mei 2019

  In de 13de eeuw startte de abdijgemeenschap met wat één van de grootste bakstenen bouwprojecten in de streek zou worden. Op 22 juni opent de tentoonstelling Bouwen voor de eeuwigheid en die loopt nog tot 5 januari 2020. Wat als jij deze expo zou bezoeken? We geven je acht goede redenen.

  Affiche expo Bouwen voor de Eeuwigheid
 • 29 mei 2019

  A history of life is een verzameling van in hout gesneden boeken. Een poging om tijd te verzamelen en te kristalliseren op een heel ongebruikelijke manier. In tegenstelling tot een geschiedenisboek - dat altijd subjectief is en alleen over geschiedenis gaat - zijn deze werken meer dan naslagwerken, maar deelnemers uit het verleden.

 • 17 mei 2019

  De stedelijke preventiediensten van Blankenberge, Ieper, Kortrijk, Menen, Oostende, Koksijde en de politiezones RIHO, ARRO Ieper, MIRA slaan de handen in elkaar in de strijd tegen woninginbraken.
  Vanaf 14 mei gaan diverse diefstalpreventieadviseurs / preventiemedewerkers uit de provincie West-Vlaanderen op pad om inwoners te sensibiliseren rond risicovol gedrag.

  campagne schoenafdruk diefstal en inbraakpreventie
 • 17 mei 2019

  Het schip N788 Moed en Vertrouwen werd afgebroken. Het schip was stuk en niet meer veilig en in opdracht van het schepencollege deze week afgebroken. De groendienst zal het plekje opsmukken.

 • 16 mei 2019

  Op 17 mei lanceert Lokaal bestuur Koksijde met gepaste trots zijn regenboogkast. De kast is een idee van schepen van Gelijke Kansen Lander Van Hove en werd ontwikkeld om mensen te informeren rond holebi en transgender-thema’s. Zo kan je er folders en flyers, nuttige contactgegevens en tips over interessante boeken en films in terugvinden.

  Lokaal bestuur Koksijde komt uit de kast
 • 15 mei 2019

  Onder ruime belangstelling van pers en publiek werd potvis Valentijn van Sint André opgegraven. In twee indrukwekkende delen werd de walvis uit de put gehaald, de resten werden ter plaatse versneden voor vervoer. De werken verliepen zo vlot dat ze enkele dagen vroeger dan gepland al konden worden afgerond. Op de campus diergeneeskunde, Vakgroep Morfologie, wordt zijn skelet museumklaar gemaakt.

  opgraving potvis Valentijn van Sint André
 • 29 april 2019

  Op 6 mei 2019 starten de rioleringswerken (aanleg nieuwe DWA) langs de N8 Ten Bogaerdelaan tussen de rotonde met de R. Vandammestraat en Ten Bogaerde. Er zal beperkte hinder zijn.

Pagina's