U bent hier

Nieuws

 • 22 maart 2019

  De Westkustpolder is een lokaal openbaar bestuur dat instaat voor de waterhuishouding binnen het ambtsgebied. Ze omvat geheel of deels de gemeenten Veurne, Nieuwpoort, Koksijde, De Panne, Alveringem, Diksmuide, Lo-Reninge.

 • 20 maart 2019

  Joepie, met Pasen gaan we naar zee want het voorjaarszonnetje lonkt al op het strand. Op naar Koksijde-Oostduinkerke en de kinderen gaan mee, want daar is van alles te doen. De Paashaas is kwistig met paaseieren en je kan knutselen, de Spartarun lopen, uitwaaien op het wijde zandstrand, genieten van een frisse boswandeling en nog veel meer.

  Koksijde Kids
 • 20 maart 2019

  Koksijde - Een historische dag vandaag. 20 maart 2019 – 1 dag voor de allerlaatste vlucht van de Sea King! Burgemeester Marc Vanden Bussche tekende deze morgen het contract met Defensie zodat Koksijde officieel een Sea King-helikopter in bezit krijgt.

  Officiële ondertekening Sea King
 • 19 maart 2019

  De planning voor de werken langs de Zeelaan in Koksijde-dorp werd gewijzigd. Om het profiel van het bestaande naar het nieuwe gedeelte van de Zeelaan vlot te laten overlopen, dient het stukje Zeelaan vanaf de Helvetiastraat mee heraangelegd te worden.

 • 14 maart 2019

  Op maandag 29 april vindt in Koksijde de jaarlijkse bedevaart plaats naar Baaldjes Kruus bij het kapelletje van de Zalige Idesbald. Deze mooie volkstraditie bestaat al heel lang, maar wordt sinds 1994 door het Genootschap van de Zalige Idesbaldus georganiseerd.

  © Lambert J Derenette
 • 14 maart 2019

  Zoek je nog werk in de paasvakantie en tijdens de zomer? Ga je graag met kinderen om en ben je creatief? De Jeugddienst en de Buitenschoolse Kinderopvang zoeken nog enthousiaste monitoren. En ook onze sportdienst kan nog wat extra hulp gebruiken deze zomer. Ben jij gemotiveerd? Beleef zelf de tijd van je leven en schrijf je in! 

  Monitoren
 • 14 maart 2019

  Op donderdag 21 maart 2019 komt er definitief een einde aan 43 jaar dienst van de Sea King-helikopters van het 40ste Smaldeel. Tijdens zijn allerlaatste operationele vlucht zal de helikopter met nummer ‘RS-05’ als ‘Farewell’ de hele kustlijn van Knokke tot De Panne overvliegen.

  Sea King
 • 13 maart 2019

  Het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum behalen beiden het Q-label. Dit kwaliteitslabel, uitgereikt door Westtoer, bevestigt dat beide musea inzetten op kwalitatieve dienstverlening. En dit niet alleen museaal, maar zeker ook toeristisch.

  Q-label
 • 8 maart 2019

  Op vrijdag 8 maart waren onze burgemeester Marc Vanden Bussche, gedeputeerde Sabien Lahaye Battheu en volksvertegenwoordiger Vincent Van Quickenborne in Brussel te gast bij Minister van Defensie Didier Reynders. Daar werd duidelijk dat er schot komt in het dossier van de reconversie van de Basis Koksijde.

  reconversie basis
 • 5 maart 2019

  Ook singer-songwriter Milow komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles en Regi, donderdag 1 augustus mee op het podium van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengt het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken.

  Milow
 • 4 maart 2019

  Op 28 april staat Koksijde volledig in het teken van ons rijke erfgoed! Het centrale thema dit jaar is “Hoe maakt u het?”. De gemeentelijke musea spitsen zich toe op ambachten, Familiekunde focust op stambomen en de dienst Cultuur & Erfgoed werkt rond het dialect van Bachten de Kupe.

 • 4 maart 2019

  Provincie start met herinrichting provinciedomein Koolhofput (Oostduinkerke/Nieuwpoort).

 • 2 maart 2019

  Na Walter Vilain in januari verliest Koksijde opnieuw een getalenteerd cultureel ambassadeur. Internationaal erkend musicus Norbert Goddaer, vader van de artiest Ozark Henry (eveneens cultureel ambassadeur), overleed op 28 februari 2019.

  Norbert Goddaer
 • 28 februari 2019

  Op zondag 26 mei 2019 zijn er gelijktijdige verkiezingen voor het Europees Parlement, de Kamer en het Vlaams Parlement. Wil je graag bijzitter zijn? Dan is dit je kans.

  Verkiezingen
 • 28 februari 2019

  De Kids-ID is een identiteitsdocument dat je aanvraagt voor Belgische kinderen vanaf de geboorte tot en met 12 jaar. Reis je naar het buitenland? Dan is de Kids-ID verplicht in alle landen waar geen reispas verplicht is.  Kids-ID

Pagina's