U bent hier

Zomer in het NAVIGO-museum


Potvis Valentijn is de centrale gast op het museumplein

werktekening Penelope, stranding
Het duurt nog even voor het skelet van potvis Valentijn zijn laatste rustplaats krijgt in het museum. Daarom krijg je deze zomer al een voorsmaakje. De potvis komt tot leven op de grote raampartijen aan het binnenplein van het NAVIGO-museum. Het glazen canvas wordt onder handen genomen door Penelope Deltour. Deze Gentse illustratrice noemt de walvis haar muze en brengt de zeereus op monumentale wijze heel dichtbij. De glasramen vormen haar schildersdoeken. Ontdek ook fascinerende potvisweetjes en het volledige verhaal van Valentijn van Sint André.

Praktisch

Gratis expo. De hele zomer open op het binnenplein van NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum (Pastoor Schmitzstraat 5; Oostduinkerke). Info: www.navigomuseum.be


Scheep in voor de nieuwe familiezoektocht in NAVIGO-museum

NAVIGO
Ahoi zeevaarder! Stekker en Sterre gaan op zeereis. Jij vaart toch ook mee?
Haal je zeemansboekje boven en ga op avontuur in het NAVIGO-museum. Je reist door woeste wateren, ontdekt pareltjes van schepen en leert morseberichten ontcijferen. Aan het einde van je zoektocht ben je een echte zeebonk en daar hoort een stoere tattoo bij.

Praktisch

Gratis bij je museumbezoek. Reserveer zeker je bezoek: www.navigomuseum.be. De hele zoektocht is zo opgevat dat deze veilig en coronaproof kan gebeuren.


Museumdeuren staan open op een veilige kier

Ook deze zomer zijn beide musea een veilige haven van rust voor jou. De belangrijkste maatregel is dat je je bezoek moet reserveren: www.tenduinen.be en www.navigomuseum.be. Daar vind je ook de openingsuren.
Een bezoek voor inwoners van Koksijde is en blijft gratis. Kies voor gratis ticket in de webshop en hou je identiteitskaart bij de hand bij aanvang van je bezoek.

Praktisch

Surf naar www.tenduinen.be of www.navigomuseum.be en boek je bezoek. Na reservatie ontvang je praktische info waaronder een link naar het museumplan. Bezoekers kruisen elkaar zo weinig mogelijk. Museumcoaches zorgen voor extra begeleiding zodat de veiligheidsmaatregelen zeker nageleefd worden.

 

Vertel het verder