U bent hier

Wijziging rittenschema Keizer Der Juniores (18 en 19/09)

Het rittenschema van de tweedaagse internationale wielerwedstrijd Keizer der Juniores werd – in samenspraak met Lokaal Bestuur Koksijde en het organisatiecomité Pittem Koerst – aangepast.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Doordat de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen plaatsvindt op zaterdag 18 september, is de passage in de Vlaamse Ardennen een probleem. Na overleg met de schepen van Sport Dirk Dawyndt werd dan ook beslist om het rittenschema aan te passen.”

  • Deze editie van de Keizer der Juniores start dus op zaterdag 18 september met een tijdrit in Wulpen en een rit in Koksijde.
  • Op zondag 19 september wordt de derde rit gereden op een selectief parcours in de Vlaamse Ardennen.

Schepen van Sport Dirk Dawyndt: “We willen het voortbestaan van deze internationale wedstrijd voor juniores niet in het gedrang brengen. De wedstrijd valt net voor het wereldkampioenschap op de weg in België en is dus een unieke kans voor de juniores om zich extra voor te bereiden.”

“We zijn heel gelukkig met de beslissing van Lokaal Bestuur Koksijde en volgend jaar herneemt de Keizer der Juniores haar oorspronkelijk programma”, aldus Geert De Meulemeester koersdirecteur en bestuur Pittem koerst.

Vertel het verder