U bent hier

Wij peilen het CultuurContentement! Help jij ons mee?

Er gebeurt in jouw stad of gemeente heel wat voor amateurkunstenaars, verenigingen, kunstinstellingen, erfgoedorganisaties, bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra. Maar wat kan beter? En waar kan je stad of gemeente in de toekomst nog extra op inzetten?

Om hier een beeld van te krijgen doen we deze burgerbevraging. We zijn nieuwsgierig naar jouw persoonlijke mening over het reilen en zeilen van cultuur in de gemeente waar je woont. Doe mee en weeg op het beleid van jouw gemeente.

Waarom deze bevraging?

Het lijkt nog ver weg, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan (2018). Het lokale cultuurbeleid verdient extra aandacht. En daar valt veel onder: bibliotheken, (amateur)kunsten, cultuur- en gemeenschapscentra, het verenigingsleven, vrijwilligerswerk, erfgoed, enzovoort. Je komt er meer mee in aanraking dan je denkt!

We zijn vooral benieuwd naar de waardering en verwachtingen van inwoners over heel Vlaanderen en Brussel. Wat vinden zij belangrijk als het gaat om cultuur en hoe beoordelen zij de inzet van hun gemeente?

We zijn ervan overtuigd dat de opgeworpen vragen aanleiding geven tot uitdagende discussies, verheven debatten en sterke toekomstplannen voor amateurkunsten, sociaal-cultureel werk, kunsten, erfgoed, bibliotheken en cultuur- en gemeenschapscentra in het Vlaamse landschap.

Doe mee met de enquête!

Ga naar de vragen van 'CultuurContentement'

Vertel het verder