U bent hier

Wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic Semi-klassieker

Vlaanderen, de arena waarin Bredene Koksijde Classic zich afspeelt, is het mekka van het voorjaarswielrennen. In onze contreien is wielrennen bijna werelderfgoed. En Koksijde is dan ook verheugd om opnieuw een wielerklassieker te mogen verwelkomen.
Het karakter van de wedstrijd Bredene Koksijde Classic bestaat uit de ideale mix voor een Belgische voorjaarskoers: wind, waaiers, lichte hellingen en kasseien. Ondanks die omstandigheden wordt dit type van wedstrijd meestal beslecht met een massaspurt. En dat biedt nog altijd de meeste amusementswaarde voor toeschouwers en kijkers.
De datum, 22 maart, is ideaal om een prachtige wedstrijd te presenteren. De prestatiedrang van de renners en de koershonger van de wielerliefhebber is dan nog niet gestild.

Parcours: anyway the wind blows

Het startschot wordt gegeven in Bredene. Langsheen de lange vaart wordt in Slijpe afgedraaid richting Handzame. Over de Steenstraat trekt het peloton naar het Heuvelland om zowel de Rode Berg als de Kemmelberg te beklimmen, voor het peloton naar de Moeren trekt. Vanuit De Moeren komt Koksijde dichterbij waar de renners nog drie plaatselijke ronden afwerken.

Mathieu Van der Poel en Remco Evenepoel

Deze twee toppers zijn alvast van de partij. Een klassieke België tegen Nederland. Twee toekomstige toppers die nu al de degens kruisen in een voorjaarsklassieker. Niet missen dus.

Belgen tegen de rest: Youngster Coast Challenge

De YCC is de eerste U23-wedstrijd op de UCI-kalender in de Europetour. Het deelnemersveld bestaat uit een selectie van de twaalf beste U23-ploegen van ons land. Die selectie neemt het op tegen een aantal gerenommeerde buitenlandse ploegen. Wie zijn de toppers van morgen?

Praktisch

De wielerwedstrijden Bredene Koksijde Classic en Youngster Coast Challenge worden gereden op vrijdag 22 maart. De eliterenners komen tussen 15.56 (snelste schema) en 16.25 uur (traagste schema) in Koksijde aan. En dan starten de drie plaatselijke ronden.
De beloften (U23) komen aan tussen 14.07 (snelste schema) en 14.31 uur (traagste schema).

Meer info op de website handzameclassic.be

 

Vertel het verder