U bent hier

Week van de Opvoeding: eerste hulp bij kinderen, weg met examenstress en springplezier voor jong en oud

Hoe pas je eerste hulp bij kinderen toe?

Van alledaagse voorvallen zoals een bijensteek of een schaafwond. Tot ernstigere verwondingen als een breuk of een snijwonde. En zelfs reanimatietechnieken. Hopelijk heb je die kennis niet nodig, maar als het ooit voorvalt, heb je de bagage wel.
Iedereen is welkom: (groot)ouders, mensen uit de zorgsector, kinderbegeleiders en jongeren uit jeugdverenigingen.

Op vrijdag 17 mei organiseert het Huis van het Kind een opleiding Eerste Hulp bij kinderen.
Deze opleiding is gratis en vindt plaats in zaal Witte Burg in Oostduinkerke. Het begint om 19.30 uur. Wie wil, krijgt een attest na de opleiding. Schrijf je in nu via huisvanhetkind [at] koksijde.be.

Weg met examenstress

Leef je nog één keer uit vlak voor de examens. En dat op één van de allergrootste hindernissenparcours die er zijn. Wat denk je van de Air Slide van 150 meter? De Knock-out race en de Light Run? Of een stormbaan? Vergeet je handdoek niet voor het schuimbad. Of je coolness voor de chill-ruimte met bar.

Kom op 25 mei tussen 17 en 20 uur naar het plein in de Dorpsstraat 19 in Oostduinkerke-Dorp. En breng je vrienden mee. Bovendien is alles gratis.

Springplezier voor jong en oud(er)

Het plein naast De Speelplekke wordt op zaterdag 25 mei omgetoverd tot een springparadijs. Alle lagereschoolkinderen (6 tot 12 jaar) zijn welkom tussen 14 en 17 uur. Maak in verschillende kraampjes kennis met het activiteitenaanbod voor de komende zomer.

Opgepast: kinderen moeten vergezeld zijn van een volwassene. En vergeet je handdoek niet.

 

Vertel het verder