U bent hier

Wat doet Koksijde om de paasvakantie zo goed mogelijk te laten verlopen?

De kustgemeentes verwachten veel volk tijdens de paasvakantie. Lokaal Bestuur Koksijde neemt dan ook de nodige maatregelen om het voor iedereen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. 

Koksijde coaches

Mondmasker dragen, afstand houden, wandelrichting respecteren… de coronamaatregelen blijven ook gelden, zeker tijdens de vakantie.

Tijdens het paasverlof gaan dagelijks 8 Koksijde-coaches aan de slag om de drukte in de drie commerciële centra in goede banen te leiden. Je vindt hen in Koksijde-Bad, Oostduinkerke-Bad, Sint-Idesbald en op de Zeedijk telkens van 10.00 tot 18.00 uur.

Druk bezochte winkels en raamverkoop

Heel wat horecazaken bieden tijdens de vakantie raamverkoop of takeaway aan. Drukbezochte zaken moeten de nodige veiligheidsmaatregelen nemen. Daarom krijgen de lokale ondernemers van Koksijde de nodige ondersteuning om op een klantvriendelijke en vooral veilige manier de bezoekers te verwelkomen.

Zowel de horeca-uitbaters die aan raamverkoop doen als de essentiële winkels worden bevoorraad met extra nadars, stickers, affiches en stippen om de wachtrijen in goede banen te leiden.

Welke winkels werken op afspraak?

Een overzicht van de winkels waar shoppen op afspraak mogelijk is vind je op: www.visitkoksijde.be/shoppenopafspraak

Winkels die graag willen toegevoegd worden aan de lijst, kunnen online een formulier invullen of contact opnemen met de dienst Lokale Economie, ondernemerslijn 058 53 30 36 of economie [at] koksijde.be.

Geniet van je favoriete restaurant bij je thuis

Afhaalpunten HoReCa, voeding en webshops. Wil je een overzicht van alle ondernemers die hun diensten aanbieden tijdens deze uitzonderlijke periode?

Neem een kijkje op www.koksijde.be/coronavirus/afhaalpunten#takeaway

Extra openbare toiletten tijdens de paasvakantie

Vanaf 3 april, en al zeker tot en met 2 mei, zullen alle openbare toiletten in Koksijde dagelijks geopend zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur (tenzij anders vermeld).

Een handig overzicht vind je op www.visitkoksijde.be/nl/openbare-toiletten.

Samen houden we Koksijde proper en net

Het team openbare netheid en de dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling zorgen samen voor extra voorzieningen om Koksijde proper en mooi te houden:

  • De straatvegers werken in ‘zomerregime’ (vanaf 7.00 uur en in het weekend)
  • Een vliegende brigade wordt ingezet van 15.00 tot 18.00 uur
  • ’s Morgensvroeg en elke namiddag wordt een extra lediging van de straatvuilnisbakken op de Zeedijk voorzien. Op zaterdag en zondag wordt hiervoor bijkomend nog een avondploeg ingezet.
  • Op de zeedijk van Oostduinkerke zijn er 4 extra mini-moloks geplaatst van 200 liter
  • Er komen ook nog 10 extra afvalpunten op het strand (10 voor restafval en 10 pmd moloks)

Meldpunt overlast afval

Tijdens de paasvakantie is er een telefonisch meldpunt actief voor overlast van afval zoals  opengepikte vuilniszakken, sluikstorting, overvolle straatvuilnisbakken,…
Help je mee om Koksijde proper en net te houden?

Meld het via 0800 85 670. Dat kan van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur (maandag t.e.m. zaterdag), op zon- en feestdagen van 13.30 tot 17.30 uur.

Mondmaskerplicht overal in Koksijde

Van zaterdag 3 tot en met zondag 18 april 2021 geldt tussen 8 en 19 uur opnieuw de algemene verplichting om een mondmasker overal in Koksijde te dragen. Dit geldt vanaf de leeftijd van 13 jaar. Ook moet iedereen het circulatieplan op de Zeedijk en in de winkelstraten volgen zoals dit op de grond is aangeduid. Meer info op www.koksijde.mondmaskers

Alle praktische info om zorgeloos te genieten in Koksijde: 

Vertel het verder