U bent hier

Warmste Week in Koksijde

Van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december vindt de Warmste week plaats. Tijdens deze week bundelen mensen, organisaties of vzw’s de krachten om een zelfgekozen goed doel te steunen met één of meerdere acties. Ook heel wat Koksijdenaars zetten een actie op poten. Ofwel actief door een evenement te organiseren ofwel passief door een activiteit te steunen.

Een aantal Koksijdse acties uitgelicht

Kebene

In het kader van internationale samenwerking plant het team Head up enkele acties voor het project Kebene children’s home in Kenia (Mombasa). Dit tehuis vangt sinds 2007 zo’n vijfenzestig straat- en weeskinderen op en zorgt vooral voor gezondheidszorg, opvoeding, onderwijs en recreatie.

  • Spaarpotjes – Bij lokale handelaars werden rostepotjes geplaatst.
  • Prosecco – Deze bubbels worden per doos of per fles verkocht.
  • Warmste fitness - Op dinsdag 18 december (van 9 tot 22 uur) organiseert Head Up samen met Wave Health Club De warmste fitness.
  • AZ-West – Op dinsdag 18 december staat een verkoopsstand in de inkomhal van het AZ West in Veurne.
  • Kerstontbijt – Bestel een ontbijt, vol verse lokale producten, aan huis geleverd op Kerstmis.

Eerst de atleet dan de beperking

Fotoclub CoxyPics organiseert op woensdag 5 december 2018, in de Witte Burg in Oostduinkerke, een lezing. Lieven Coudenys vertelt over het thema Eerst de atleet, dan de beperking. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar Tandem West.
De avond start om 18.30 uur met een dessertbuffet, aansluitend om 19.30 uur is er de lezing. Iedereen is welkom, de toegang bedraagt 6 euro.

Volksmuziekgroep Sinksenbruid speelt voor Beschut Bewonen

Sinksenbruid speelt op vrijdag 21 december om 20 uur in zaal Het Bedrijf in Oostduinkerke een benefietoptreden met oude en nieuwe volkse liedjes en melodietjes uit de Westhoek ten voordele van het Dagactiviteitencentrum ’t Ander in Veurne. ’t Ander is een initiatief van Beschut Wonen Oostende-Westkust. Mensen met psychische problemen kunnen er terecht voor daginvulling zoals koken en bakken, geheugentraining, crea, fitness, sport, relaxatie, cultuur, kaarten, enz. Enkele doelstellingen zijn o.m. het doorbreken van eenzaamheid en het werken aan sociale contacten.

Snoepjes for life

Een warme actie waarbij zakjes snoep worden verkocht aan 3 euro. De opbrengst gaat naar Vrienden der Blinden. Deze Koksijdse organisatie gebruikt het geld om puppy’s aan te kopen en op te leiden tot blindengeleidehonden.

Het warmste orkest 

Een orkest voor én door vrouwen. Daarmee gaat VLAMO in samenwerking met Think Pink de strijd aan tegen borstkanker. Met drie concerten in het najaar willen ze hun bijdrage leveren tijdens de Warmste Week. Eentje ervan vindt plaats in Koksijde. 
Onder meer werk van vrouwelijke componisten als Giroux en Tailleferre, maar ook composities waarin vrouwen de hoofdrol spelen, passeren de revue. Als kers op de taart speelt Diechje Minne mee als hoornsoliste.

Nog meer acties?

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie initiatieven in Koksijde. Wil je het volledige overzicht? Surf dan zeker naar dewarmsteweek.stubru.be/acties. Je vindt er ook meer info over bovenstaande acties.

 

Vertel het verder