U bent hier

Vraag je voorlopig rijbewijs M18, M12 en M36 online aan via Beldrive

Je hoeft voortaan niet langer naar het gemeentehuis om een voorlopig rijbewijs M36, M18 of M12 aan te vragen. De voorlopige rijbewijzen M18, M36 en M12 kan men online aanvragen via de toepassing Beldrive. Ook de omwisseling van een M36 naar een M18 of omgekeerd is mogelijk. Een wijziging van begeleider kan nog niet online, maar men voorziet dit in een andere fase.

Met je eID of itsme kan je je aanmelden op de toepassing Beldrive. Personen jonger dan 18 jaar of personen die hun authenticatiecodes niet hebben geactiveerd, kunnen online geen voorlopig rijbewijs aanvragen.

Voor de aanvraag van een M36 of een M12 zullen de begeleiders zich eerst moeten registreren. Dit gebeurt eveneens via hun eID of itsme via dezelfde link. In de applicatie moeten de begeleiders aangeven voor welke kandidaat ze begeleider willen zijn en moeten daar de naam, voornaam en het rijksregisternummer invullen van hun kandidaat. Begeleiders wiens rijbewijs niet is geregistreerd of wiens rijbewijs buiten omloop staat, zullen via BelDrive de melding krijgen dat ze zich eerst tot hun gemeente moeten wenden. In dat geval zal er dus geen online aanvraag mogelijk zijn.

Afhankelijk van het type voorlopig rijbewijs moeten er een aantal documenten opgeladen worden zoals het attest van slagen van het theorie-examen categorie B, het bekwaamheidsattest afgegeven door een rijschool of de technische rijvaardigheidstest (TCTC) voor wie die de praktijklessen hebben gevolgd in een in Wallonië gevestigde rijschool.
Best neem je een foto of scan je deze documenten vooraleer je de applicatie start.

Zodra het voorlopig rijbewijs afgehaald kan worden, ontvang je van de dienst Burgerzaken een email. De betaling van het rijbewijs (€25) gebeurt dan achteraf bij afhaling op de dienst Burgerzaken. Maak hier jouw afspraak bij de dienst Burgerzaken.

Contact en openingsuren

Burgerzaken
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 32
E-mailadres: 
bevolking [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9.00 tot 12.00 u.
Morgen open van 9.00 tot 12.00 u.
Alle openingsuren

Vertel het verder