U bent hier

Vraag je attesten digitaal aan via Mijn Dossier

Voor een tiental attesten uit het Bevolkingsregister of het Rijksregister hoef je niet langer langs te komen op de dienst Burgerzaken. Via de online toepassing Mijn Dossier van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken download je onmiddellijk, gratis en 24 op 24 uur, een tiental veel gevraagde gecertificeerde attesten.

Welke attesten kun je downloaden?

Het attest van gezinssamenstelling, attest van hoofdverblijfplaats al dan niet met historiek, attest van Belgische nationaliteit, attest van leven, attest wettelijke samenwoning als je dit registreerde, attest van woonst met het oog op huwelijk, attest wijze van begrafenis en ritueel, attest Belgische kiezer en uittreksel uit de registers.

Inloggen doe je met een kaartlezer en je elektronische identiteitskaart. Naast het downloaden van attesten, kan je ook je gegevens in het Rijksregister nakijken, fouten in je dossier rapporteren, een adreswijziging doorgeven, zien wie je gegevens de laatste 6 maanden heeft opgevraagd en je contactgegevens (e-mail, gsm, …) communiceren.

Mijn dossier

Vertel het verder