U bent hier

Voorlopig geen openingsmoment hockeyveld: competitiestart en trainingen kunnen wel doorgaan

Storm Odette zorgde er helaas voor dat het officiële openingsmoment van het gloednieuwe hockeyterrein werd uitgesteld. Niet getreurd, want uitstel is geen afstel: Lokaal Bestuur Koksijde voorziet een nieuwe datum in 2021 – ter gelegenheid van de ingebruikname van het splinternieuwe clubhuis. Goed nieuws voor de spelers en sympathisanten: het hockeyveld is vanaf zaterdag 26 september bespeelbaar voor de competitiestart en de trainingen van Hockeyclub Koksijde.

Het veld is een kunststoftapijt, type waterveld, met professioneel beregeningssysteem, LED-verlichting, extra belijning voor jeugdcompetitie en het voldoet aan de strengste normen van de Internationale Hockey Federatie. De gemeente Koksijde investeerde in totaal 2,2 miljoen euro in het project, waarvan de Vlaamse Regering 300.000 euro subsidieerde. Het aanpalende clubhuis zal beschikken over

vier groepskleedkamers met douches, twee kleedkamers voor scheidsrechters, een publiek sanitair en een bar. Dit clubhuis is nog in aanbouw en zal in gebruik genomen worden in 2021.

Finse looppiste

Rondom het hockeyveld is ook een uitbreiding aangelegd van de bestaande Finse looppiste: je kan nu ruim 550 meter extra joggen op houthaksel, een ideale zachte loopondergrond om blessurevrij te blijven. In totaal is deze piste op Sportpark Hazebeek nu 1,35 kilometer lang.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik ben bijzonder trots op deze nieuwe parel. De Hockeysport groeit en Koksijde is opnieuw trendsetter in de regio door hierop in te spelen. Ik ben er zeker van dat dit een stimulans zal zijn om onze jeugd enthousiast te maken voor deze sport.”

Hockeyclub Koksijde traint op dinsdag, woensdag en vrijdag. Op zaterdag is er competitie. De eerste competitiematch op het nieuwe veld vindt plaats op zaterdag 26 september om 13 uur, de U19 speelt er dan tegen Brugge.

Anne Nottebaert, trainster van HC Koksijde, speelde gedurende 14 jaar in de Belgische nationale ploeg en richtte in 2006 al een hockeyclub op in Oostduinkerke. Ze staat er tot op vandaag nog steeds met groot enthousiasme en voor haar en iedereen binnen de club is dit een droom die werkelijkheid wordt.

Hockeyclub Koksijde telt nu 130 leden. Voorzitster Nathalie Jacob: “Wij willen een club die voor iedereen toegankelijk is, zowel voor recreatieve als competitieve spelers. Door de snelle groei zijn we op zoek naar trainers en coaches. We zijn Lokaal Bestuur Koksijde dankbaar voor dit prachtig complex.”

Fotoalbum

Enkele enthouasiaste spelers mochten woensdag het veld in primeur uittesten.

 

Vertel het verder