U bent hier

Verhuis Huisartsenwachtpost IJzerstreek en Westkust

Vanaf  2 september 2017 verhuist de wachtpost naar de site van AZ West vlak voor het ziekenhuis. Dat voldoet perfect aan de eisen van de overheid. De nieuwe wachtpost is meer strategisch gelegen met korte aanrijtijden en een goede bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer wat niet onbelangrijk is met de vele toeristen aan de Westkust.

Deze wachtpost heeft keurig afgewerkte, lichtrijke lokalen. Naast een mooi onthaal en ruime wachtzaal beschikken ze over twee optimaal ingerichte dokterskabinetten. Er is nog een extra 3de behandelingsruimte.  De inslapende arts en chauffeur beschikken elk over een  slaapkamer met badkamer.

praktische info

Voor wie?

Inwoners van Alveringem, Lo-Reninge, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort kunnen vanaf 2 september tijdens het weekend en op feestdagen terecht op onze nieuwe locatie.

De Huisartsenwachtpost dient voor alle medische problemen die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts terug bereikbaar is. Na de consultatie krijgt uw eigen huisarts een verslag. Voor de meeste dringende, niet levensbedreigende gezondheidsproblemen kan u er terecht. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de spoeddienst van het ziekenhuis.

Wanneer?

De wachtpost is geopend van zaterdagmorgen 8u tot maandagmorgen 8u en op feestdagen van 8u ’s morgens tot 8u de dag er op.  Er is steeds een huisarts aanwezig.

Betaling?

In de Huisartsenwachtpost worden de officiële tarieven toegepast. U dient een aantal zaken mee te brengen bij een consulatie: identiteitskaart en een kleefbriefje van de mutualiteit. Er wordt de mogelijkheid geboden om via bancontact te betalen. We raden aan om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Centraal nummer: 1733

We raden de mensen aan om indien mogelijk zelf naar de huisartsenwachtpost te komen, dit omdat de huisarts de patiënt daar niet alleen sneller, maar ook in betere omstandigheden kan onderzoeken. U kan langskomen zonder afspraak. Mocht de patiënt zich niet kunnen verplaatsen kan via het centraal nummer 1733 een huisbezoek aangevraagd worden.

Graag herinneren we u er aan dat u uw postcode bij de hand moet hebben als u naar 1733 belt.

Het 1733-nummer moet ook gebeld worden tijdens de officiële huisartsenwacht van ’s avonds 19 u. tot ’s morgens 8 u. Overdag contacteert iedereen zijn eigen huisarts.  

Vertel het verder