U bent hier

Vaccinatiecentrum Furnevent werkt (nog) niet met de reservelijst QVax

De Vlaamse overheid test het nieuw online systeem QVax - om reservelijsten aan te leggen voor vaccinatiecentra - momenteel uit in twee gemeenten. Na de testfase kan Furnevent eventueel gebruik maken van dit nieuw systeem.

  • De reservelijst voor 65+ (waarop je nog steeds kan intekenen) blijft voorlopig de enige reservelijst voor Furnevent.
  • Ter info: intussen werden voor het vaccinatiecentrum Furnevent uitnodigingen verstuurd voor het geboortejaar 1948. Deze mensen worden in de week van 19 april gevaccineerd. Wie jonger is en in Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort of Veurne woont, wacht dus nog even op een uitnodiging.

Zowel op de QVax-lijst als op de 65+-lijst van Furnevent worden steeds de Vlaamse prioriteitsregels gevolgd voor vaccinatie. Op dit moment zijn het de oudsten van de lijst die bij nood het eerst worden gecontacteerd.

Update: Vaccinatiecentrum Furnevent werkt voorlopig verder met eigen reseverlijst

Vorige week is het aanleggen van reservelijsten met QVAX uitgetest in twee vaccinatiecentra in Vlaanderen. Uit de feedback die in de terugkoppelmomenten werd gedeeld, bleek dat het systeem nog een aantal kinderziektes heeft.

Vaccinatiecentrum Furnevent kiest ervoor om niet als pilot de QVAX webtoepassing over te nemen en voorlopig het gebruik van de lokale reservelijst (65+) voort te zetten.

Meer info over QVax

 


 

Algemene info rond het vaccineren  

Vertel het verder