U bent hier

Update: vaccinaties najaar 2021, Furnevent blijft open

De Vlaamse overheid heeft beslist dat de vaccinatiecampagne verder gaat, ten minste tot het einde van het jaar. Furnevent blijft dus minstens operationeel tot nieuwjaar. Het gaat bij de over veel verschillende groepen, vandaar dit overzicht.

Patiënten met een verminderde immuniteit

De toediening van het herhalingsvaccin (derde prik) voor deze mensen is bezig. Dat zou afgerond moeten zijn tegen 15 oktober. Ook mensen met het syndroom van Down zijn aan deze groep toegevoegd.

Bewoners van woonzorgcentra

Het gaat om bewoners van het woonzorgcentrum zelf en van eventuele assistentiewoningen, verbonden aan het woonzorgcentrum. Eerst zal de vaccinatie beperkt worden tot mensen ouder dan 85. Daarna volgt de rest. Over de vaccinaties in revalidatiecentra is nog geen info beschikbaar. De vaccinaties worden uitgevoerd door de eigen coördinerende en raadgevende arts (CRA).

Mensen ouder dan 85 die thuis wonen

85-plussers die thuis wonen, krijgen hun vaccin in het vaccinatiecentrum.

Mensen ouder dan 65 die thuis wonen

65- tot 84-jarigen die thuis wonen krijgen hun vaccin in het vaccinatiecentrum. Bij deze mensen houden we rekening met de datum van de basisvaccinatie en met de tijd die vereist is vooraleer het herhalingsvaccin volgt. Voor mensen met een basisvaccin van AstraZeneca of Johnson&Johnson is die tussentermijn vier maanden. Voor Pfizer of Moderna bedraagt die termijn 6 maanden. Deze vaccinaties zouden voltooid moeten zijn tegen 25 december.

Bewoners van het asielcentrum (Fedasil)

Bewoners worden opgenomen op de planning voor een volledig vaccinatieschema. De vaccinatie zal gebeuren in het centrum en zoveel mogelijk door de CRA.

Kinderen die dit jaar nog 12 jaar worden

Kinderen die 12 jaar worden in de periode tussen midden september en 21 december worden vanaf 15 oktober ingepland voor een volledig vaccinatieschema. Zij kunnen contact opnemen met het vaccinatiecentrum.

Mensen met mobiliteitsproblemen

Mensen die niet mobiel zijn en die niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen, zullen opnieuw thuis gevaccineerd worden of er wordt een mobiel team ingezet.

Samenwonenden samen gevaccineerd

Mensen die samenwonen kunnen net zoals bij de basisvaccinatie hun afspraken bundelen zodat ze samen kunnen gevaccineerd worden. ze bellen hiervoor naar het gratis nummer 0800 20 074.

Mensen die alsnog een eerste of tweede vaccin wensen: grijp je kans voor je COVID-19-vaccinatie!

Wie snel is, kan zich nog laten vaccineren. Iedereen komt in aanmerking, ook als je het vaccin eerder weigerde of niet kwam opdagen op je eerdere afspraak. De enige voorwaarden zijn dat je 12 jaar of ouder bent en dat je gedomicilieerd bent in Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort of Veurne.

Je wil beide vaccins nog krijgen

Als je nog helemaal niet gevaccineerd bent, is de allerlaatste kans voor de eerste prik op 14 oktober of 4 november. De tweede prik krijg je dan op 4 november of 25 november.

Je bent niet gekomen voor je tweede vaccin

Als je eerder al je eerste vaccin kreeg, maar bijvoorbeeld door je vakantie niet bent gekomen voor je tweede prik, kan je die alsnog krijgen. Ook daarvoor is de laatste kans op 14 oktober, 4 november of 25 november.

Reserveer nu per telefoon

Dit zijn echt de allerlaatste prikdagen. Er is voor iedereen plaats, maar je moet wel zo snel mogelijk reserveren. Dat kan eenvoudig telefonisch bij het callcenter op het gratis nummer 0800 200 74. Zo krijg je meteen je afspraakmoment voor één of twee vaccinaties.

Callcenter vaccinatiecentrum Furnevent: 0800 200 74

Vertel het verder