U bent hier

Unieke Stadsprojecten in Koksijde (USP)

USP staat voor Unieke StadsProjecten. Een format op Focus/WTV waarin de gemeente Koksijde communiceert over bepaalde beleidszaken. In deze vier afleveringen hebben we het over 'Jong en oud, hoe gaat dit hier samen?'

Wat doet Koksijde voor de jeugd, én voor de senioren? En er is aandacht voor de bijzondere dynamiek in onze gemeente tussen deze twee heel mooie doelgroepen.

Vergrijzing

De vergrijzing aan de kust is geen probleem, maar eerder een opportuniteit. De gemeente Koksijde wil voor alle lagen van de bevolking een aanbod voorzien en plaatsen en activiteiten creëren waar je mensen samenbrengt. In deze eerste aflevering van USP Koksijde laat burgemeester Marc Vanden Bussche ons zelf dat aanbod zien.

USP Koksijde - Vergrijzing

Jong en oud

Het zijn kleine initiatieven, die mensen, jong en oud, dichter bij elkaar brengen. Iets wat we in Koksijde op verschillende manieren proberen te organiseren. Kleuters zingen bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum. Ontdek er alles over in de 2de aflevering van USP.

Jong en oud

Koksijde door kinderogen

De kindergemeenteraad in Koksijde komt vijf keer per schooljaar samen om te praten over verschillende thema’s. Enkele leden van de kindergemeenteraad nemen ons mee door Koksijde!

Koksijde door kinderogen

Musea in Koksijde

Georges Grard. Paul Delvaux. Willem Elsschot. William Sweetlove. Heel wat kunstenaars kenden de weg naar Koksijde. De gemeente heeft trouwens heel wat interessante musea, en een goeie museumwerking. In deze laatste USP geven we je een overzicht van wat er allemaal aan zit te komen.

Musea in Koksijde

 

Vertel het verder