U bent hier

Te zien en te doen in het Abdijmuseum ten Duinen

Raamtekeningen nemen je mee naar 1320

raamtekening
700 jaar, dat doet al eens iets met een plek. Hoe zag Koksijde er eigenlijk uit in de veertiende eeuw? Toen zwaaide abt Uppenbroeck de plak in de Duinenabdij. Het Abdijmuseum Ten Duinen zet deze abt in de kijker tijdens een unieke reeks met raamtekeningen die deze zomer te bewonderen zijn aan de voorgevel van het museumgebouw.

Tekenaar Wail Albadry haalde zijn inspiratie uit een tekening van abt Uppenbroeck die we terugvonden in één van de Duinenhandschriften uit het Grootseminarie in Brugge. Wail Albadry toont jong en oud hoe Koksijde eruitzag in 1320. Ontdek de 13 tekeningen aan de buitenkant, voor het museumgebouw van het Abdijmuseum.
Tip: voor gezinnen zijn er enkele zoekopdrachtjes aan verbonden.


Vrolijk je museumbezoek op met de middeleeuwse muziek van Der Luyten Lusthof

Wat is dat geLUIT daar in het Abdijmuseum? Het is Stefaan Demoen, alias Der Luyten Lusthof, die je bezoek in het Abdijmuseum Ten Duinen opvrolijkt met een middeleeuwse noot – en dat elke dinsdagnamiddag (14-17 uur) in juli en augustus. Koksijdenaar Stefaan Demoen is een meester in improvisatie. Hij neemt verschillende van zijn oude instrumenten mee om je museumbeleving nog specialer te maken. Vraag gerust jouw favoriete middeleeuwse soundtrack aan!


Ga op middeleeuwse schattenzoektocht met je gezin

zoektocht met vlieg
Tijdens de zomervakantie speur je in honderden Vlaamse en Brusselse vrijetijdslocaties naar de schat van Vlieg. Een leuke traditie die ook dit jaar gegarandeerd voor heel wat pret en de nodige hersenbrekers zorgt. Ook in het Abdijmuseum Ten Duinen kan je zzzzzoeken!

Win: leuke gadgets

In de Duinenabdij geeft Vlieg jou en je nageslacht verschillende tips die je tot bij de schat brengen. Gaan jullie de uitdaging aan? Tijdens je zoektocht neem je verschillende oude voorwerpen onder de loep in het museum. Oh ja! Schrik niet van de middeleeuwse skeletten… En als jij de schat vindt, krijg je een leuk gadget mee naar huis.
Het Abdijmuseum Ten Duinen zorgde voor een veilig museumparcours zodat je in alle rust kan genieten van geschiedenis, cultuur en natuur.


Plan je bezoek online!

Boek je bezoek (verplicht) via www.tenduinen.be. Gratis voor Koksijdenaars. Op diezelfde website vind je ook alle praktische informatie en de meest recente updates.

Vertel het verder