U bent hier

Steun voor toeristische ondernemers

De coronacrisis treft de toeristische sector bijzonder hard. De Vlaamse Regering trekt 30 miljoen EUR uit voor een stimulusprogramma voor toeristische ondernemingen. Met dit Levenslijninitiatief kunnen toeristische logies, jeugdverblijven en toeristische attracties financiële ondersteuning krijgen voor investeringen op verschillende vlakken.

Dien je projectaanvraag in!

Het Vlaams stimulusprogramma is een éénmalige projectoproep van Toerisme Vlaanderen waarbij uitbaters van logies en attracties een steunbedrag kunnen aanvragen om een succesvolle heropstart te verzekeren.

Toeristische logies en attracties kunnen steun aanvragen voor investeringen in:

  • gezondheidsmaatregelen (ventilatie, circulatie, ...);
  • ecologische duurzaamheid (energiebesparing, afvalvermindering, ...);
  • digitalisering;
  • professionalisering.

Toerisme Vlaanderen voorziet een 100% voorfinanciering met een maximum van 200 000 EUR. De aanvragers betalen binnen 5 jaar 75% terug, dit vanaf 2024. Voor sociaal- en jeugdtoeristische logies is dit 60%.

Meer info over de oproep vind je in de handleiding.


Ondersteuning door de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer zetten bijkomend 2 miljoen EUR in voor steun aan toeristische KMO’s. Wanneer de Vlaamse middelen ontoereikend zijn, kunnen projecten volgens dezelfde modaliteiten door de Provincie West-Vlaanderen ondersteund worden met een maximum van 20 000 EUR.

Steun aanvragen kan t.e.m. 31 maart 2021 via het digitale aanvraagformulier op de website van Toerisme Vlaanderen. De aanvraag moet in 1 keer volledig worden ingediend, aanvullingen achteraf zijn niet mogelijk.

Schrijf je in!

Vertel het verder