U bent hier

Snookerzaal Ster der Zee: van kapel naar biljartzaal

Koksijde heeft er een nieuwe sporttempel bij. Meteen krijgt een historisch gebouw een fijne herbestemming. In het unieke kader van kapel Ster der Zee speel je voortaan pool, snooker, darts en biljart. De kapel wordt opnieuw een sportzaal, net als jaren geleden, toen de judo er zijn plekje kreeg.

Proefproject: open vanaf woensdag 16 juni 

Tijdens een proefperiode (tot 15 oktober) zal een medewerker van Lokaal Bestuur Koksijde, die vertrouwd is met deze sporten, de zaal openhouden. Nadien valt de beslissing of er een concessie wordt uitgeschreven voor dit project. 

De zaal is uitgerust met vier snookertafels, twee pooltafels, twee driebanden en twee dartsborden. Topmateriaal waarop kenners  naar hartenlust kunnen spelen. Of ben je beginner en kan je wat uitleg gebruiken? Dan staat onze man ter plaatse klaar om je de knepen van het vak te leren.

Openingsuren en contactgegevens

Je vindt alle informatie op de website via de link www.koksijde.be/snookerzaalsterderzee

Ster der Zee zal open zijn van woensdag tot en met zondag. Je kan op voorhand reserveren, maar ook zonder reservatie ben je welkom. Er is geen bar, maar binnenkort vind je een drank- en snackautomaten in de zaal. Aan het einde van de zomer zal er ook een snookerclub actief zijn en kan de competitie heropstarten.

Contact: snookerzaal [at] koksijde.be –  0494 573 9 92 – Tarieven – Openingsuren

Inrichting

Kapel Ster der Zee stond leeg, dankzij deze sportactiviteiten komt er weer leven in de brouwerij en krijgt deze bijzondere locatie een fijne herbestemming. De zaal werd volledig ingericht door de technische dienst van Lokaal Bestuur Koksijde. Zo ligt er tapijtvoor een goeie akoestiek en kwam er professionele verlichting boven de snooker-, pool- en biljarttafels. Ook het sanitair is volledig vernieuwd. De biljarttafels en dartsborden zijn een schenking van Cinema K-fe.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Meegaand met de olympische gedachte ben ik blij dat ons sportaanbod wordt uitgebreid met vier sporten waarin Belgen altijd hebben uitgeblonken: pool, snooker, darts en biljart. Biljart en darts zitten echt ingebakken in de Vlaamse cultuur. De oorspronkelijke herbestemming van kapel Ster der Zee was een judozaal. Dat was toen groot nieuws! Ondertussen kregen heel wat kerkelijke gebouwen een totaal andere bestemming. In Koksijde keren we terug in de tijd en vormen de kapel opnieuw om tot sporttempel. We bieden ondertussen een uitgebreid sportpalet aan onze inwoners, tweederesidenten en bezoekers aan. En we blijven investeren.”

Vertel het verder