U bent hier

Shop&go!

Wie winkelt in Koksijde, wordt beloond! Wil je snel een brood kopen, de krant halen of een koffie drinken op een terrasje? Dan kan je je wagen een half uur gratis parkeren op één van de Shop & Go-plaatsen in heel Koksijde.

Uitbreiding

Naast de 36 bestaande Shop & Go-plaatsen in het centrum van Koksijde Bad komen er 21 extra Shop & Go plaatsen in Oostduinkerke Bad, 20 in Sint-Idesbald en 6 extra in Koksijde Bad.

Geen ticket nodig

Je hoeft hiervoor zelfs geen ticket aan de voorruit van de wagen te leggen. Op de parkeerplaatsen zijn draadloze sensoren aangebracht die registreren hoe lang een auto ter plaatse staat. Dit systeem bestaat reeds in Kortrijk en Oostende en is daar een groot succes. Als de maximaal toegelaten parkeertijd verstreken is, krijgen de parkeerwachters een bericht en volgt een parkeerheffing van 30,00 euro. Deze parkeerplaatsen zullen aangeduid worden door middel van een paal met bordje (en nodige uitleg op het bordje).

Opgelet: blijf niet langer dan een half uur staan 

Ook tijdens de wintermaanden zal er opgetreden worden voor wie langer dan een half uur geparkeerd staat.

Permanente parkeerplaatsen

In tegenstelling tot de overige parkeerplaatsen die betalend zijn tussen 1 juni en 30 september, gedurende de schoolvakanties en de wettelijke feestdagen, zullen de shop & go plaatsen het hele jaar door functioneren. Zo blijven er parkeerplaatsen met rotatie gegarandeerd gedurende 365 dagen per jaar tussen 9u en 19u.

Half uur gratis parkeren

Op de overige parkeerplaatsen blijf je de mogelijkheid hebben om een half uur gratis te parkeren mits het invoeren van je nummerplaatgegevens en het plaatsen van een ticket achter je voorruit.


 

 

Vertel het verder