U bent hier

Schepen Guido Decorte neemt op 31 december 2022 afscheid van de politiek

Op dinsdag 11 oktober kondigde Guido Decorte – o.a. schepen van Personeel en Milieu – zijn afscheid van de politiek aan. De voorbije vier jaar zette hij mee zijn schouders onder een aantal belangrijke dossiers: energiebesparing en betaalbaar wonen droeg hij hoog in het vaandel.

Sinds 1989 is hij gemeenteraadslid in Koksijde. Van 1989 tot 1995 was hij ook voorzitter van het OCMW.

Guido was ook 23 jaar provincieraadslid en 9 jaar gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen, waarvan 6 jaar eerste gedeputeerde bevoegd voor Bestuurlijke organisatie, Milieu en Natuur en gebiedsgerichte werking.

Schepen Guido Decorte: "Ik neem afscheid met een ongelooflijk dankbaar gevoel. Tijdens als die interessante - soms ook heel intense - jaren heb ik veel geleerd, talloze personen mogen ontmoeten en met heel veel boeiende mensen mogen samenwerken. Ik kan dan ook voldaan terugblikken op een mooie en lange politieke periode. Hartelijke dank aan die vele mensen die mij gedurende al die jaren hebben gesteund. Jullie hebben mij een rijker mens gemaakt."

Burgemeester Marc Vanden Bussche drukt zijn dankbaarheid uit: “Ik bedank Guido Decorte voor de jarenlange inzet voor de Koksijdse gemeenschap, eerst als gedeputeerde en later als schepen. De laatste vier jaar drukte hij zijn stempel op tal van belangrijke dossiers zoals de reconversie van de militaire basis, het fietsbeleid, de IVVO, het overleg met de Westhoekburgemeesters en zijn aanhoudende zorg voor het personeel. Bedankt Guido, voor onze loyale vriendschap door de jaren heen. Geniet van je welverdiend pensioen!”

Op dit moment is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt. Daarover volgt later meer nieuws.

Vertel het verder