U bent hier

Remi Pieters is de nieuwe kinderburgemeester van Koksijde

Op vrijdag 12 oktober vond in Koksijde de installatievergadering plaats van de nieuwe kindergemeenteraad. Voor het schooljaar 2018-2019 zijn er 15 raadsleden verkozen en waren er zes kandidaat-kinderburgemeesters.

Lottrekking besliste over de nieuwe Koksijdse kinderburgemeester. De schepen van Onderwijs en Jeugd, Lander van Hove, maakte de winnaar bekend: Remi Pieters, van de Vrije Basisschool De Ark.

Zetelen ook in de nieuwe kindergemeenteraad:

  • Noah Torney en Mathis Flamand (Leefschool De Letterzee)
  • Loïc Hanssens en Loïc Devos (Vrije Basisschool Oostduinkerke)
  • Yaro Mertens en  Amadeo Chiapelloni (De Strandloper)
  • Milan Demuynck (Vrije Basisschool De Ark)
  • Ernest Vens, Milan Van Ruymbeke en Kjento Bossaert (Gemeentelijke Basisschool Koksijde)
  • Manou Legein en Dean Desmet (Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke)
  • Tanika Dewitte en Yasmina Amadou Cisse (MPI De Viertorre)

De leden van de kindergemeenteraad werden verkozen op school en komen uit de leerlingenraad. Bijna elke Koksijdse school heeft zo één leerling van het 5de en één leerling van het 6de jaar die in de kindergemeenteraad zetelen. In de Gemeentelijke Basisschool Koksijde zijn er drie klassen met 6de jaars, vandaar dat er ook drie vertegenwoordigers zijn van deze school. Dit jaar deden bijna alle Koksijdse scholen mee aan de verkiezing. Er waren zes kandidaten voor het kinderburgemeesterslint en er zijn 15 raadsleden.  

De kinderraadsleden zullen dit schooljaar vijf keer samenkomen en voorstellen formuleren over thema’s die de kinderen aanbelangen, bv. in verband met sport en spel, onderwijs, verkeer, veiligheid, milieu, enz. De kinderburgemeester en zijn raadsleden kunnen ook gevraagd worden voor officiële inhuldigingen en/of andere Koksijdse evenementen.

De installatievergadering vond plaats op vrijdag 12 oktober om 13.30 uur in de raadzaal de Kokpit, in aanwezigheid van o.a. schepen Lander Van Hove van Onderwijs en Jeugd en de secretarissen van de kindergemeenteraad Sharon Coene, Thierry Boonefaes en Isabelle Deshayes.

De verkiezing opnieuw bekijken?

Kindergemeenteraad - installatieverkiezing

Vertel het verder