U bent hier

Projectenoproep PARTONS 2.0: dienstverlening én inwonersparticipatie

Beste inwoner van de Westhoek,

Vraag je je soms ook af hoe jouw dorp eruit zal zien binnen 5 jaar?
Sla je graag een babbeltje met je buren?
Zin om 1x per maand samen te eten met je dorpsgenoten?

Dan is de projectenoproep van PARTONS 2.0 misschien iets voor jou!

Onlangs lanceerde de provincie West-Vlaanderen in het kader van het Interregproject PARTONS 2.0 een projectenoproep. Dit project biedt ondersteuning aan inwoners, lokale handelaars en lokale besturen uit de Westhoek die een goed idee hebben om van hun dorp of gemeente een nóg betere plek te maken om te wonen, te leven en te werken.  

Bv. het integreren van nieuwe diensten op bestaande locaties in het dorp die het voorzieningen- of het dienstenniveau op peil houden. Belangrijk is dat de diensten afgestemd zijn op de behoeften van de dorpsbewoners. 

Dit kan zowel een bundeling van commerciële diensten of publieke voorzieningen zijn of een mix van beide.

  • We geven steun aan een commerciële aanbieder (bv. supermarkt, bakker, kruidenier, etc.) die zijn dienstenaanbod wil aanvullen met openbare diensten (bv. antenne van de openbare bibliotheek, postpunt, ophaalpunt, enz.).
  • Ook een sociale aanbieder (bv zorg- of welzijnsinstelling of overheid) kan ondersteuning krijgen om binnen een publieke of semipublieke locatie (dorpshuis, woonzorgcentrum, school) commerciële of publieke diensten te integreren die op vandaag niet aanwezig zijn.

Geïnteresseerd? 

Verdiep je even in onze projectenoproep voor meer informatie en dien je projectidee in

Meer info:

projectenoproep PARTONS 2.0.

Vertel het verder