U bent hier

Potvis Valentijn ontmoeten? Boek je groepsbezoek!

Op 12 februari is het exact 35 jaar geleden dat potvis Valentijn aanspoelde op het strand van Sint André te Koksijde. Vanaf 7 september is het skelet van de walvis te bezichtigen, want op die dag wordt het volledig vernieuwde NAVIGO Visserijmuseum geopend. Nieuwsgierigen kunnen hun groepsbezoek alvast beginnen inplannen, vanaf 14 februari wordt de online reservatiemodule van het museum opengesteld.

“Wij zijn in de blijde afwachting van de thuiskomst van potvis Valentijn in NAVIGO Visserijmuseum” geeft schepen van o.a. Cultuur en Erfgoed Stéphanie Anseeuw aan. “Noteer alvast met stip 7 september in de agenda! Met een spetterend volksfeest gaat de feestmaand september voor het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum van start”.

Potvis Valentijn

Potvis Valentijn van Sint André spoelde aan in Koksijde op 12 februari 1989 en werd enkel dagen later begraven op de site van Ten Bogaerde. 30 jaar later werden zijn resten opgegraven. Sindsdien was hij in goede handen bij de vakgroep morfologie, op de faculteit dierengeneeskunde van Universiteit Gent. Prof. dr. Pieter Cornillie en zijn team maakten het skelet museumklaar. Ondertussen bevindt het skelet zich op een geheime locatie. Later dit voorjaar wordt het opgehangen in zijn nieuwe thuis, in ‘de potviszaal’ van het volledig vernieuwde NAVIGO Visserijmuseum.

Boek je bezoek!

Ben je al nieuwsgierig naar dat nieuwe museum? Kijk je uit naar jouw ontmoeting met potvis Valentijn? Boek dan alvast jouw groepsbezoek! Vanaf 14 februari kan dat via www.navigomuseum.be. Individuele bezoekers kunnen hun bezoek vanaf de zomer online vastleggen.

Na de opening met een groots volksfeest op 7 september, volgt een feestelijke openingsmaand. Met onder andere gratis toegang voor alle bezoekers, met een blik achter de schermen.

Contact en openingsuren

NAVIGO - Visserijmuseum Oostduinkerke
Vrijheidstraat 6
8670 Oostduinkerke
Telefoon: 
058 51 24 68
E-mailadres: 
info [at] navigomuseum.be

Website: www.navigomuseum.be

Op 7 september 2024 opent het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum met een knal! Ontmoet potvis Valentijn en beleef de verhalen van onze helden, van strandvisser tot IJslandvaarder. We nemen je mee onder de waterlijn en achter onze schermen. Ook in ons kookatelier valt heel wat te ontdekken. Vanaf 7 september 2024 zijn individuele bezoeken terug mogelijk. Groepsbezoeken starten terug vanaf oktober 2024, maar kun je nu al boeken!

Vertel het verder