U bent hier

op de grond, tussenin of aan de hemel 27.10.2018 – 6.01.2019

‘Tussen hemel en aarde is een metafoor voor wat ons enerzijds met de voeten op de grond houdt, een zekere realiteitszin, een focus op het werkelijke. En aan de andere kant voor wat ons doet dromen, streven en verlangen.’  Curator Els Wuyts verzamelt in het Kunstencentrum veertien hedendaagse kunstenaars die deze metafoor beeldend verwerken. De titel is geplukt uit "George Grard", een album met zeefdrukken van George Grard en gedichten van Eddy van Vliet uit 1978.

Kunstenaars: Leo Copers, Marc Cordenier, Joachim Coucke, Saar De Buysere, Esther de Graaf, Honoré δ’O, Johan Gelper, Sanam Khatibi, Martine Laquiere, Greet Van Autgaerden, Sarah Van Marcke, Jan Van Oost, Santiago Reyes Villaveces en Tim Volckaert.

Randprogramma

Art Talk op zondag 16 december om 11uur met curator Els Wuyts en kunstenaars Sarah Van Marcke en Honoré d’O (onder voorbehoud).

Rondleidingen (N & F) op zondag 4 november, 23 en 30 december en op 6 januari

Ook voor families!

Met je hoofd in de wolken tijdens de expo ‘op de grond, tussenin of aan de hemel’.

Bouw mee aan onze wolkenkrabber en maak je eigen wolk. Kriebelt het al? Komt goed uit! Maak hier je eigen kriebelbeest. Kunst is een belevenis voor het hele gezin. Daarom zijn er tijdens de openingsuren in onze crea-hoek (4+) ook activiteiten voor kinderen.

Tourellons

Honoré d’O maakt voor de expo een kunstproject getiteld: TOURELLONS! Het herinnert aan onze jeugdvakanties en laat ons nu op zoek gaan naar schelpjes met een metaaldetector. Wil jij meer weten over metaaldetectie aan de kust? Kom dan op vrijdagnamiddag 7 december naar ons publieksmoment over metaaldetectie met een kijk op ons erfgoed én een poëtische inslag.
Meer info

Productie gemeente Koksijde dienst Cultuur en Erfgoed

Praktisch

GRATIS TOEGANG

Openingsuren van 27.10.2018 tot 6.01.2019:

Schoolvakanties: dinsdag tot vrijdag: 11-17 uur/ weekend & feestdagen : 14- 17 uur

Gesloten op 24, 25, 31 december en op 1 januari

Tijdens én buiten de openingsuren is het mogelijk om het Kunstencentrum op aanvraag te bezoeken, met een gids (60 euro, max. 25 personen per gids). Reserveer via onderstaand mail-adres en/of telefoonnummer

Adres & Bereikbaarheid:

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde

Met de auto

Wie uit het binnenland komt via de E40, neemt afrit 1a (Veurne). Op de N8 rijd je rechtdoor richting Koksijde-aan-Zee. Het Kunstencentrum bevindt zich in de Ten Bogaerdelaan (aan de linkerzijde als je vanuit Veurne komt).

Met het openbaar vervoer

Buslijn 69 (Veurne-Nieuwpoort-Oostende): Halte 'Koksijde Grote Bogaerde'

Plan je tram en/of busreis via de website van De Lijn.

Station Koksijde + buslijn 69

Plan je treinreis op de website van de NMBS.

Het Kunstencentrum is rolstoeltoegankelijk.

 

Vertel het verder