U bent hier

Nieuwe Q-labels voor de toeristische diensten van Koksijde-Oostduinkerke

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan 40 toeristische actoren aan de Kust een verlenging van het Q-label uitgereikt. Eerder deze maand werden voor de eerste keer ook vijf musea en attracties beloond met een Q-label. In totaal hebben 127 toeristische spelers aan de Kust nu een Q-label. Ook de drie kantoren van dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke werden beloond.

Via het Q-label gaan toeristische ondernemers op zoek naar wat voor de klant echt belangrijk is. Tijdens een korte opleiding krijgen de deelnemers inzicht in de aspecten die een impact hebben op de beleving van hun bezoekers. Westtoer reikt hen praktische tools en meetinstrumenten aan om alles in kaart te brengen en de tevredenheid van hun gasten te meten. Daarnaast leren de deelnemers van collega’s en wisselen ze ervaringen. Na de opleiding volgen er drie halve dagen begeleiding op maat door een coach ter plaatse. De coach helpt de deelnemers bij het klaarstomen van hun groeiplan. De deelnemers worden ook bezocht door een mystery of professional visitor.

Na een positieve evaluatie van het groeiplan en het mystery visit verslag besliste de jury om het Q-label toe te kennen aan vijf nieuwe toeristische organisaties. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar. In 2019 wordt het label ook voor de eerste keer uitgereikt aan musea en attracties. Musea en attracties zijn naast logies, restaurants, cafés en toeristische infokantoren heel belangrijke touch points voor de bezoeker aan onze provincie. 

Dit zijn de vijf musea en attracties die dit jaar het kwaliteitslabel behaalden:

- Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde
- Navigo Nationaal Visserijmuseum in Koksijde
- For Freedom Museum in Knokke-Heist
- Westfront Nieuwpoort
- Zwin Natuur Park in Knokke-Heist

Naast de nieuwe labels, haalden dit jaar ook 40 organisaties hun verlenging binnen voor drie jaar. In Koksijde-Oostduinkerke was dat het geval voor de drie kantoren van de dienst Toerisme, gelegen in Koksijde-Bad, Oostduinkerke-Bad en Sint-Idesbald 

Op www.q-label.be kunt u alle zaken raadplegen die het Q-label hebben.

Vertel het verder