U bent hier

Nieuw inclusief speeltoestel in Koksijde

Lokaal Bestuur Koksijde engageert zich om ook een gemeente te zijn voor jonge gezinnen met kinderen. Zo werd er deze week een eerste groot inclusief speeltoestel geplaatst. Een inclusief speeltoestel biedt elk kind de kans om te spelen, dus ook kinderen met een beperking.

Het speeltoestel staat in de Tulpenlaan 50 in Koksijde. Het bevat heel wat verschillende uitdagingen en zorgt voor talrijke speelprikkels. Ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Het toestel bevat onder andere een muziekpaneel, een klimmuur, een glijbaan en bubble play en draagt bij tot een fijne buitenspeelplek in de buurt.

Lander Van Hove, schepen van Jeugd en Gelijke Kansen: “Wij zijn bijzonder opgetogen met ons eerste inclusieve speeltoestel. Het is de bedoeling dat we valide en minder valide kinderen samen kunnen laten spelen. We streven naar gelijke kansen voor alle kinderen, met en zonder beperking.”

De gemeente telt in totaal 18 speelterreinen, verspreid over het volledige grondgebied. Op het strand staan ook nog eens drie klimnetten. Een overzicht kan je terugvinden op www.koksijde.be/speelterreinen

Vertel het verder