U bent hier

Museum Paul Delvaux: boek je bezoek online

De vaste collectie neemt je mee in de droomwereld van de kunstenaar Paul Delvaux, een droom die we in deze tijden echt nodig hebben.

Tijdelijke tentoonstelling

Neem ook een kijkje in de tijdelijke tentoonstelling waar je de onbreekbare vriendschapsband tussen beeldhouwer George Grard en Delvaux ziet. De opvallende dialoog tussen de werken van deze twee
kunstenaars is zeker de moeite waard: wandel mee tussen sculpturen en schilderijen.

Online registratie

Vanaf 1 juli heropent het Museum Paul Delvaux de deuren. Het museumteam staat klaar om je met open armen te ontvangen en dat in coronaveilige omstandigheden. Het dragen van een mondmasker is wel verplicht. Het is ook noodzakelijk om je bezoek online te registreren via een digitaal formulier. De openingsdagen blijven ongewijzigd: dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.30 uur.

Info, openingsuren en reservatie

 

Koksijde en Museum Paul Delvaux werken samen

Sinds 1982 is het Delvauxmuseum in Sint-Idesbald een extra troef voor Koksijde, dankzij de inzet van de Stichting Paul Delvaux. Deze stichting doet onderzoek, initieert projecten en werkt mee aan projecten voor een breed publiek in België en het buitenland.

Om een nauwere samenwerking te regelen tussen Lokaal Bestuur Koksijde en het Museum Paul Delvaux werd een overeenkomst afgesloten voor vijf jaar. De gemeente Koksijde engageert zich om deels tegemoet te komen bij de inrichting, het onderhoud en de aanleg van de omgeving van het museum. Daarnaast zorgt de gemeente voor logistieke, personele en financiële ondersteuning. Het is de bedoeling om jaarlijks – voor de start van het nieuwe werkjaar – de haalbaarheid hiervan binnen de gemeentelijke mogelijkheden vast te leggen.

Communicatie

Ten slotte levert het gemeentebestuur maximale inspanningen om het Delvauxmuseum te promoten en een plaats te geven in de gemeentelijke kanalen. Voorbeelden hiervan zijn de eenmalige aankoop en de plaatsing van een erfgoedbord met informatie over de historiek van het museum, zichtbaarheid in de gemeentelijke shops in het NAVIGO- en Abdijmuseum Ten Duinen, het Kunstencentrum Ten Bogaerde en de toerismekantoren.

Vertel het verder