U bent hier

Mondmaskerplicht blijft gelden op het volledige grondgebied van PZ Westkust tot na de kerstvakantie

Op alle voor publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van de Westkustgemeenten – waaronder ook Koksijde -  moeten inwoners vanaf 13 jaar een mondmasker dragen. Deze verplichting geldt tot na de kerstvakantie

Behalve:

  • op het strand, in de duinen en de natuurgebieden
  • tijdens verplaatsingen met de auto, de fiets of met een gemotoriseerd voertuig
  • tijdens de beoefening van een intensieve sportactiviteit
  • tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen 

Wandelen wordt niet als een intensieve sportactiviteit beschouwd en daarbij is het dragen van een mondmasker steeds verplicht.

Ook tijdens het fietsen op zeedijken en in winkelstraten is het dragen van een mondmasker altijd verplicht.

Winkelstraten

  • de Strandlaan vanaf het kruispunt met de Jan Pootlaan/Smeyerslaan tot aan de Zeedijk
  • de Zeelaan vanaf het rondpunt met de Lejeunelaan/Van Buggenhoutlaan/Bliecklaan tot aan de Koninklijke Baan
  • het Eugenie Terlinckplein
  • de Leopold II-laan vanaf het kruispunt met de Egelantierlaan tot aan de Albert I-laan
  • het Astridplein

Een uitzondering is voorzien voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. In dat geval moet je wel een gelaatsscherm dragen (als het dragen van een masker of elk alternatief in stof niet mogelijk is).

Voor het nuttigen van voeding en drank op de voor publiek toegankelijke plaatsen mag je het mondmasker tijdelijk en niet langer dan strikt noodzakelijk afnemen.

3 MEI 2020

50.000 mondmaskers voor onze inwoners

Zo'n 40-tal medewerkers zorgden voor mondmaskerpakketten voor alle inwoners ouder dan 12 jaar! Een mooi staaltje van #TopeSterk! Vanaf 28 mei verdelen 100 mensen 20.491 mondmaskers, verspreid over 11.414 brievenbussen.

Iedereen gelijk

Het gemeentebestuur garandeert elke inwoner een gelijke kans op bescherming. Daarom worden kwalitatieve mondmaskers huis-aan-huis verdeeld worden door vijftig medewerkers van Lokaal Bestuur Koksijde. De dagen voor de levering communiceert Lokaal Bestuur Koksijde hier nog over.

Bescherm andere mensen

Om je te beschermen, moet je jouw mondmasker op een correcte manier dragen. Een mondmasker beschermt in de eerste plaats de andere. Wanneer veel mensen op drukke plaatsen correct een mondmasker dragen, beschermen ze elkaar. Mondmaskers vormen maar één onderdeel van de hygiënemaatregelen, waarbij regelmatig je handen wassen essentieel blijft. Sociale afstand en bijzondere aandacht voor risicogroepen blijven ook cruciaal.

Maak je eigen mondmasker

Lees alles over mondmaskers op de website van de federale overheid

Vertel het verder