U bent hier

Met de bus naar het vaccinatiecentrum? Wij deden de test!

Lokaal Bestuur Koksijde zorgt ervoor dat je gratis met bus en/of tram naar het Vaccinatiecentrum Furnevent kan. Hiervoor SMS je de code VCNKOK naar het nummer 4884. Dit samen met je uitnodigingsbrief tot vaccinatie gelden als vervoersbewijs.

Onze medewerkers Chris Legein en Edwig Dolfen namen het openbaar vervoer en testten dit traject uit voor jullie vanuit Oostduinkerke en vanuit Koksijde. Beide waren zeer tevreden.  

Chris (vanuit Oostduinkerke): "Ik had meteen aansluiting op de pendelbus nadat de bus van De Lijn arriveerde aan Koksijde Station. Een mooie verzorgde pendelbus en vriendelijke chauffeur. Er mogen maar 5 mensen mee met de bus doordat er voldoende afstand moet gehouden worden. De rit van Koksijde Station naar het vaccinatiecentrum duurde 12 minuten. De chauffeur zei dat hij gewoon constant over en weer rijdt.  Aangekomen aan het vaccinatiecentrum verliep alles heel vlot. Iedereen was vriendelijk en wees de weg. Na het spuitje moest ik 15 minuten zitten in de wachtzaal. Dan terug de shuttle op en meteen aansluiting op de bus van De Lijn.  Een positieve ervaring. Ik was uiteindelijk 2 uur en een kwartier onderweg van Oostduinkerke."

Edwig (vanuit Koksijde): "Ik vertrok met de bus aan het Sociaal Huis in Koksijde. Een kleine twintig minuten later kwam ik aan in het AZ Veurne. De rit was heel aangenaam en verliep rustig. Na even wachten op de shuttlebus, vertrokken we richting centrum Veurne en dus het vaccinatiecentrum Furnevent. Wat een vlotte verbinding! De pendelbus rijdt over en weer waardoor de verbindingen elkaar betrekkelijk opvolgen. Na een goede 25-tal minuutjes stond ik al opnieuw aan de halte van het AZ Veurne. Ik ben in totaal twee uurtjes onderweg geweest."

Vertel het verder