U bent hier

Lokaal Bestuur Koksijde betuigt deelneming bij overlijden Thierry Cornelis

Thierry Cornelis (62) was chef-kok in zijn eigen restaurant De Kelle dat hij samen met zijn echtgenote Tjorven Ghysdael uitbaatte in het hart van Koksijde-Bad. Op 1 april 2020 vierden ze nog de 25ste verjaardag van hun restaurant. Cornelis is oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen en gaf er ook zelf 35 jaar lang les. In die hoedanigheid leidde hij tal van huidige sterrenchefs op.

Als voorzitter van Horeca Koksijde-Oostduinkerke was hij ook een gekend figuur in onze gemeente. Cornelis had als chef-kok heel wat gastronomische verdiensten op zijn palmares. Zo werd hij onlangs genomineerd als Culinair Ambassadeur van De 33 Meesterkoks van België en Ambassadeur van de Koninklijke Orde van de Paardevisser. Recent werd hij ook opgenomen als nieuwe North Sea Chef. Hij zou daar gedurende twee jaar deel uitmaken van een onderzoeksteam om de duurzaamheid van de Noordzee te verdedigen. Een waardering voor zijn mooie culinaire carrière.

“Thierry was een geboren en getogen Koksijdenaar”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. “Hij bracht het beste van de zee naar het bord. Gastvrijheid en uitstekende kwaliteit stonden steeds voorop. Koksijde verliest een topchef, een culinair monument.”

Lokaal Bestuur Koksijde houdt eraan zijn medeleven te betuigen.

Burgemeester kookt samen met Thierry

Voor de nieuwjaarsaflevering van Trefpunt 2018 op Focus/WTV trok de burgemeester naar Hotelschool Ter Duinen waar chef-kok Cornelis hem de perfecte tomaat-garnaal leerde maken. 

Trefpunt 2018: Burgemeester kookt samen met Thierry

 

 

Vertel het verder