U bent hier

Loïc Devos is de nieuwe kinderburgemeester van Koksijde

Koksijde heeft een nieuwe kindergemeenteraad. Voor dit schooljaar  zijn er veertien raadsleden en er waren vijf kandidaat-kinderburgemeesters. Lottrekking besliste over de nieuwe Koksijdse kinderburgemeester. Lander Van Hove, schepen van Onderwijs en Jeugd, maakte de winnaar bekend: Loïc Devos, 11 jaar, van de Vrije Basisschool Oostduinkerke.

Zetelen ook in de nieuwe kindergemeenteraad:

  • Alexy Billon en Lennert Meirlevede (Leefschool De Letterzee)
  • Jack Lagrou (Vrije Basisschool Oostduinkerke)
  • Yaro Mertens en Kyento Sarrazijn (De Strandloper)
  • Estée Vandendries en Pauline François (Vrije Basisschool De Ark)
  • Ilan Blomme en Manon Vandooren (Gemeentelijke Basisschool Koksijde)
  • Fiora Vandenberghe en Kato De Cock (Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke)
  • Lippens Kaithlin en Noah Van de Woestyne (MPI De Viertorre)

De leden van de kindergemeenteraad werden verkozen op school en komen uit de leerlingenraad. Bijna elke Koksijdse school heeft zo één leerling van het vijfde en één leerling van het zesde jaar die in de kindergemeenteraad zetelen. In de Gemeentelijke Basisschool Koksijde zijn er twee zesde klassen, vandaar dat er ook twee vertegenwoordigers zijn.

De kinderraadsleden zullen dit schooljaar vijf keer samenkomen en voorstellen formuleren over thema’s die de kinderen aanbelangen, bv. in verband met sport en spel, onderwijs, verkeer, veiligheid, milieu. De kinderburgemeester en zijn raadsleden kunnen ook gevraagd worden voor officiële inhuldigingen en/of andere Koksijdse evenementen.

De installatievergadering vond plaats op vrijdag 4 oktober om 13.30 uur in de raadzaal de Kokpit, in aanwezigheid van schepen Lander Van Hove van Onderwijs en Jeugd en van de secretarissen van de kindergemeenteraad Sharon Coene, Thierry Boonefaes en Isabelle Deshayes.

De verkiezing werd live gestreamed en kan je herbekijken. Bekijk ook het fotoalbum.

 

Vertel het verder