U bent hier

Laatste fase van de werken in de Zeelaan in zicht

Ondertussen dienen we enkel nog de laatste fase van de wegenwerken in Koksijde-Dorp, nl. het kruispunt van de Zeelaan met de Houtsaegerlaan/R. Vandammestraat uit te voeren. Als alles volgens plan verloopt, zouden deze werken starten op maandag 2 september 2019.

In de loop van de week van 19 augustus 2019 starten de nutsmaatschappijen in de Zeelaan tussen het kruispunt met de Houtsaegerlaan en de Massartstraat met voorbereidende werken. Hiervoor zullen we de parkeerstrook en een deel van het voetpad openbreken. Plaatselijk verkeer is mogelijk.

Op 2 september 2019 start dan de effectieve opbraak van het kruispunt van de Zeelaan met de Houtsaegerlaan/R. Vandammestraat. Het kruispunt wordt aangepakt met bijkomende afslagstroken en met aanpassing van de verkeerslichten. De nutsmaatschappijen voeren ingrijpende werken uit met bijkomende leidingen om over te schakelen op 400 Ampère en hoogspanningsleidingen. De werken situeren zich:

  1. in de Robert Vandammestraat vanaf de parking tot het kruispunt zelf. Hiervoor breken we langs beide zijden het voetpad open waardoor een aantal garages, alsook de woning naast de elektriciteitscabine even niet meer toegankelijk zijn.
  2. in de Houtsaegerlaan vanaf het kruispunt tot de hotelschool leggen we aan de kant van bakkerij Tyteca nieuwe hoogspanningsleidingen in het voetpad aan. Hier zal hinder zijn naar toegang tot de woningen en de garages. De handelszaken aan het begin van de Zeelaan (o.a. beenhouwer en kapper) zijn bereikbaar via voetgangersbruggetjes.

Doorgaand verkeer op de as N396 Robert Vandammestraat – Houtsaegerlaan is niet mogelijk. Dit verkeer volgt de omleiding:

  • Leopold III laan - Koninklijke Prinslaan - Koninklijke Baan - Leopold II laan

Buslijn 69 volgt de omleiding zoals in de andere fases:

  • Zeelaan, Pylyserlaan, Groenstraat/Bloemenstraat, Houtsaegerlaan

Buslijn 68 volgt de omleiding:

  • Leopold III laan, Jaak Van Buggenhoutlaan, Zeelaan, Pylyserlaan, Groenstraat/Bloemenstraat, Houtsaegerlaan

De handelaars van Koksijde-Dorp zijn bereikbaar. De plaatselijke omleiding verloopt via:

  • Hostenstraat, Abdijstraat
  • Pylyserlaan, Groenstraat/Bloemenstraat, Houtsaegerlaan

 

Vertel het verder