U bent hier

Koning fiets aan zet in Koksijde

Het team Openbare netheid en de dienst Milieu & Duurzame Ontwikkeling gebruiken voortaan ook bakfietsen om Koksijde mooi te maken. Met de bakfiets moet zwerfvuil en sluikstort efficiënter kunnen worden gecontroleerd en ingezameld. Meteen is er ook een klimaatwinst aan gelinkt.

De aankoop wordt volledig gesubsidieerd in het kader van een samenwerking tussen de gemeente Koksijde en de ‘Mooimakers’, dat is het Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), Fost Plus en de VVSG.

Topkwaliteit

Beide fietsen zijn zeer wendbaar, veilig in gebruik en uitgerust met hydraulische schijfremmen en een kwaliteitsvolle naafversnelling. De trapondersteuning tot 25 km/u maakt het werk een stuk comfortabeler en zal goed van pas komen bij heviger wind of transport van zwaarder materiaal.

Het team is tevreden. Teamverantwoordelijke Roland Coupillie: ‘Met een bakfiets kun je kleine hoeveelheden direct meenemen. Je ziet een pak méér dan in een wagen en je kunt je traject sneller afwerken dan te voet. Als de verwachtingen worden ingelost, plannen we om nog meer ploegen met de fiets aan het werk te zetten.’

Koning Fiets als alternatief voor de auto

Schepen van Leefmilieu Guido Decorte: ‘We verduurzamen het gemeentelijk voertuigenpark stelselmatig. De fiets krijgt daarbij een prominente plaats. Als gemeentebestuur willen we zowel inwoners als personeelsleden stimuleren om nog vaker de fiets te nemen. Er valt nog zoveel winst te halen uit de fiets. Fietsen houdt ons gezond én doet ons klimaat goed.’
 

Vertel het verder