U bent hier

Koksijdse scholen heten alle kinderen van het asielcentrum welkom

Fedasil legt momenteel de laatste hand aan de noodopvang op de luchtmachtbasis van Koksijde en wij vernamen van hen dat de eerste bewoners er zich in de 2e helft van deze week zullen installeren. “De exacte datum hangt af van de snelheid waarop de infrastructuur gebruiksklaar zal zijn,” aldus burgemeester Marc Vanden Bussche.

De eerste groep bewoners is afkomstig uit het centrum in Bredene, dat binnenkort de deuren sluit. Er zullen maximaal 300 personen opgevangen worden in Koksijde, en de sluiting van het centrum in Koksijde is voorzien op 30 juni 2020.

Heel wat nieuwe kinderen maken dus ook de verhuis van Bredene naar Koksijde. De eerste groep kinderen is afkomstig uit 10 verschillende landen verspreid over 4 continenten, gaande van Venezuela over Eritrea tot Afghanistan. Om de schooloverstap voor alle partijen vlot te laten verlopen starten op maandag 3 februari al 23 kindjes in de Koksijdse scholen. Samen met hun ouders kunnen ze er kennismaken met hun nieuwe school, klas en klasgenootjes. 

“Voor de instroom in de Koksijdse scholen werd, net zoals in 2015, een schoolspreiding uitgewerkt”, zegt schepen van Onderwijs Lander Van Hove. “Zo zorgen we ervoor dat alle scholen een aantal kinderen opvangen, maar dat de extra druk per school beperkt blijft.” Er wordt ook rekening gehouden met de al bestaande klasgroep in elke school. In de toekomst zal de spreiding van nieuwe kinderen uit het centrum zo verder gebeuren.

Zowel de schooldirecties als de leerkrachten hebben er zin. Lokaal bestuur Koksijde en de kindergemeenteraad heten alle leerlingen alvast welkom!

 

Meer info:

Op de website www.koksijde.be/noodopvang vindt u naast de actuele en correcte informatie ook vacatures en veelgestelde vragen.

Contact en openingsuren

Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 59
E-mailadres: 
anke.inghelbrecht [at] koksijde.be


Let op: twee locaties

 

Vertel het verder