U bent hier

Koksijdse jongeren reizen goedkoper met openbaar vervoer

Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 21 januari 2019 beslist om opnieuw een financiële tussenkomst van het gemeentebestuur Koksijde te voorzien voor de inwoners van Koksijde die gebruik maken van het openbaar vervoer. 

Buzzy Pazz

Dat is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar. Met een Buzzy Pazz mag je onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer met bus of tram van De Lijn, behalve op de Limburgse snel-lijnen. Als je 12 jaar of ouder bent, mag je als abonnee bovendien kinderen tot en met 5 jaar gratis met je mee laten reizen.

Het gemeentebestuur Koksijde voorziet een tussenkomst van 50 % in de kostprijs van de abonnementen voor de inwoners van Koksijde tussen 6 en 24 jaar.

Meer info

buzzypazz

Campuskaart

Met deze kaart kun je 5 heen- en terugritten maken met de trein op een vast traject en dit binnen een periode van maximaal 7 weken. Ideaal voor “kot-studenten” die wekelijks de trein naar en van hun kot nemen.

Het gemeentebestuur verleent een tussenkomst van 50 % in de kostprijs van de abonnementen voor de inwoners van Koksijde tussen 0 en 26 jaar. De gebruiker betaalt dus 50 % van de kostprijs aan de loketten van de NMBS. Tevens dient bij de eerste aanvraag een “moederkaart” aangekocht te worden. Studenten die de eerste keer gebruik maken van de Campuskaart moeten zich op de dienst burgerzaken aanbieden met een recent schoolattest. Op basis van dit attest bekomen ze een bijzonder aanvraagformulier dat gevalideerd wordt. Met dit aanvraagformulier kan men zich naar een NMBS-loket van eigen keuze te begeven om de Campuskaart aan te vragen.

Meer info

campuskaart

Vertel het verder